Μπιλιέτο 14 δισ. στις (αντ)ασφαλιστικές

της Ελενας Ερμείδου

Aon Benfield, Air Worldwide, GDV και J.P. Morgan ξεκίνησαν να βγάζουν προβλέψεις σε ό,τι αφορά το κόστος των φυσικών καταστροφών το δεύτερο τρίμηνο 2016. Στο επίκεντρο και τα επενδυτικά προϊόντα ILS

Συγκεκριμένα σύμφωνα με εκτιμήσεις της J.P. Morgan, πάνω από 13,3 δισ. δολάρια θα κοστίσουν στις ασφαλιστικές οι ζημιές που προήλθαν από φυσικές καταστροφές το δεύτερο, τρίμηνο 2016. Το 50% των ζημιών αυτών θα το επωμιστούν οι αντασφαλιστικές γεγονός που σημαίνει ότι κάποια επενδυτικά προϊόντα ILS ‘χτυπηθούν’.

Σύμφωνα με το μοντέλο προβλέψεων της Aon Benfield τα καταστροφικά συμβάντα μόνο για το μήνα Μάιο αναμένεται να στοιχήσουν στην αγορά (αντ)ασφαλειών τουλάχιστον 7 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την AIR Worldwide, στην ιστορία του Καναδά, το πιο ακριβό καταστροφικό γεγονός είναι η πυρκαγιά στο Fort McMurray, το κόστος της οποίας  μπορεί να φτάσει τα 6,9 δισ. δολάρια.

Περαιτέρω, οι πρόσφατες ζημιές από το σεισμό στην Ιαπωνία το ίδιο χρονικό διάστημα προβλέπεται να χτυπήσουν τα 3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με μελέτες. Ωστόσο, από το γεγονός αυτό, ο αντίκτυπος στα ILS θα είναι ελάχιστος.

Επίσης, οι ζημιές από τις βίαιες καιρικές συνθήκες στο Τέξας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 3 δισ. δολάρια.

Τέλος, σύμφωνα με την GDV, την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Γερμανίας οι ζημιές από τις καταιγίδες Elvira and Friederike και άλλα καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν στην χώρα μεταξύ 27 Μαίου και 9 Ιουνίου 2016 θα στοιχίσουν περί τα 1,2 δισ. ευρώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*