στατιστικά, έρευνα, μελέτη, οθόνη, γραφείο

Τα capital controls ανέτρεψαν την πορεία των μεσιτών ασφαλίσεων

Ανατροπή στη θετική πορεία που κατέγραφαν οι επιδόσεις των μεσιτών ασφαλίσεων έως και τη χρήση του 2014 προκάλεσαν η επιβολή, το 2015, των capital controls, η τραπεζική αργία, καθώς και η πολιτική περιπέτεια στην οποία εισήλθε η Ελληνική οικονομία την ίδια περίοδο.

 Όπως προκύπτει από μελέτη της IBHS, βάσει της οποίας  αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις 147 επιχειρήσεων Μεσιτικών εταιρειών, ο κύκλος εργασιών της αγοράς το 2014 διαμορφώθηκε σε 148 εκατ. ευρώ , αυξημένος κατά 10,3% έναντι του 2013.

Ωστόσο, η IBHS σημειώνει ότι η άνοδος αυτή προήλθε σε μεγάλο βαθμό από τις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, καθώς το 62% του δείγματος εμφάνισε μείωση Πωλήσεων.

 Τα συνολικά ΚΠΤΦΑ αυξήθηκαν κατά 22%, στα 43,62 εκατ. ευρώ, ενώ τα ΚΠΦ σημείωσαν άνοδο 15,4%, στο ύψος των 41,33 εκατ. ευρώ.

 Στο ίδιο διάστημα τα περιθώρια ΚΠΤΦΑ και ΚΠΦ υποχώρησαν σε 14,5% και 10,1% αντίστοιχα, η κεφαλαιακή μόχλευση βελτιώθηκε σε 1,6 προς 1 και το μέσο διάστημα είσπραξης απαιτήσεων διαμορφώθηκε στους  7 μήνες.

 Όπως σημειώνει η IBHS, σε αντίθεση με τη θετική πορεία του 2014, το 2015 η δραστηριότητα των μεσιτών ασφαλίσεων κατέγραψε πτωτική πορεία, επηρεαζόμενη εμφανώς από την καθοδική εξέλιξη της παραγωγής ασφαλίστρων της περυσινής χρονιάς, η οποία υποχώρησε περαιτέρω κατά 5,8%, στα 3,58 δισ. ευρώ. Πρόκειται για κάμψη που προκλήθηκε από: α) τη μείωση της αξίας των ασφαλίστρων ζημιών κατά 7,6% και β) την εκ νέου πτώση κατά 3,9% των ασφαλίστρων ζωής.

 Ανάλογη είναι και η τάση που καταγράφεται και το 2016 βάσει των στοιχείων από τους πρώτους μήνες του έτους.

One comment

  1. ΣΥΓΜΩΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΣΙΤΩΝ ΤΟΥ 2015 ΔΙΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ”ΝΟΥΜΕΡΑ΄΄ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*