Grant Thornton: Οι συνέπειες του Brexit σε οικονομία, πολιτική, κανονιστικό πλαίσιο & αγορές

Οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συνέπειες αυτής της απόφασής σε οικονομία, πολιτική, θεσμούς και αγορές θα έχουν αντίκτυπο τόσο στην ίδια τη Μεγάλη Βρετανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, όπως συνοψίζεται στον πίνακα «Brexit scenario planner» της Grant Thornton.

Η επίδραση της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ θα είναι διαφορετική για κάθε επιχείρηση, σύμφωνα με την Grant Thornton. Εξετάζοντας τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται και σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα οι επιχειρηματίες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σε θέματα στρατηγικής, χρηματοδότησης, διαχείρισης κινδύνων και προστασίας επενδύσεων.

Η Grant Thornton ανέλυσε το μηχανισμό αποχώρησης από την ΕΕ, την επίδραση διαφόρων εξωτερικών παραγόντων στις επιχειρήσεις κατά το επόμενο χρονικό διάστημα και εξέτασε τις μελλοντικές μορφές επιχειρηματικής συνεργασίας Μεγάλης Βρετανίας και ΕΕ. Τα παραπάνω είναι διαθέσιμα στο website της Grant Thornton UK εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*