Στη μάχη κατά των οδικών ατυχημάτων η Prime Insurance

της Ελενας Ερμείδου

Στην δεύτερη φάση του προγράμματος Οδικής Ασφάλειας ΔΙΟΝΥΣΟΣ προχωρά η Prime Insurance Greece, μετά την επιτυχία που σημείωσε η πρώτη φάση του προγράμματος, σύμφωνα με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ασφαλιστική σήμερα 27 Ιουνίου . Απαντώντας δε, σε σχετική ερώτηση του Insuranceworld.gr τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας, η Prime Insurance μπορεί «να τα προσφέρει στην ΕΑΕΕ» ώστε να υπάρξει μία πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος.

Στόχος του προγράμματος ΔΙΟΝΥΣΟΣ η ενημέρωση και η αποτροπή των οδηγών να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι δράσεις της δεύτερης φάσης του προγράμματος εστιάζουν στα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη, ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά στις 30 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη φάση η οποία ολοκληρώθηκε πραγματοποιήθηκαν 6 789 έλεγχοι αλκοόλης εκ των οποίων ένα ποσοστό 37,5% ήταν πάνω από το επιτρεπτό όριο αλκοόλης κατά την οδήγηση. Ένα ποσοστό της τάξης του 59,5% είχε, είτε μηδενική είτε ένδειξη κάτω από το επιτρεπτό όριο, ενώ ένα ποσοστό 3% κρίθηκε άκυρο. Το σημαντικότερο ήταν ότι 1.117 οδηγοί από τους  2. 547 που βρέθηκαν άνω των ορίων δεσμεύτηκαν ότι  θα έβρισκαν εναλλακτικό τρόπο μετάβασης στο σπίτι τους.

Τέλος, στο πλαίσιο ευρύτερης προσπάθειας για την μείωση των συνεπειών υπερβολικής κατανάλωσης έγιναν έλεγχοι κατανάλωσης αλκοόλης 1754 έλεγχοι με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*