Ο Γιώργος Κώτσαλος εν μέσω των κυρίων Θεόδωρου Μητράκου, υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών

Βράβευση του Γιώργου Κώτσαλου στο 9th Insurance Conference

Ξεχωριστή στιγμή ανάδειξης της ασφαλιστικής αξίας και ευπρέπειας στο πρόσωπο ενός από τους πιο διακεκριμένους πρεσβευτές της ασφαλιστικής αγοράς διεθνώς ήταν η τιμητική βράβευση του Γιώργου Κώτσαλου κατά τις εργασίες του 9ου Insurance Conference, που οργάνωσε στις 23 Ιουνίου η Ethos Events, με θέμα «Ασφαλιστική Αγορά: Το στοίχημα της Ανάπτυξης».

Ο Γιώργος Κώτσαλος τιμήθηκε, όπως επεσήμανε προλογίζοντας τη βράβευση ο οργανωτής Κωνσταντίνος Ουζούνης, «όχι για το παρελθόν, για το οποίο συνήθως απονέμονται τα βραβεία, αλλά για το μέλλον − και το μέλλον συνδέεται ζωτικά με μεγάλες αλλαγές», ενώ τόνισε ότι «ο Γιώργος Κώτσαλος έχει εργαστεί πολύ για τις αναγκαίες αλλαγές».

Ο οργανωτής υπογράμμισε τα γνωρίσματα του διακεκριμένου ηγέτη που χαρακτηρίζουν τον τιμηθέντα: διορατικότητα («βλέπει τη μεγάλη εικόνα»), ευρηματικότητα («δίνει πάντα λύσεις»), προχωρημένη αντίληψη για τη διακυβέρνηση («ανοιχτή, συμμετοχική»), ταχύτητα αντίληψης-σκέψης και σαφήνεια. Αιτιολογώντας τη βράβευσή του ως «ηγέτη από το μέλλον», ο κ. Ουζούνης υπενθύμισε πως ο Γιώργος Κώτσαλος έχει αναγνωριστεί ως καινοτόμος και πρωτοπόρος στο άνοιγμα νέων δρόμων για την Interamerican −νέες αγορές, συνεργασίες, συστήματα αντί προϊόντων κλπ.−, ενώ και ως πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος επί τρεις θητείες υπήρξε εισηγητής πολλών δυναμικών για την αγορά πρωτοβουλιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, αποδεχόμενος την τιμή, δήλωσε πως η μεγαλύτερη πρόκληση αλλαγής για έναν ηγέτη είναι «να ανατρέπει τον εαυτό του» παρακολουθώντας τις εξελίξεις και γι’ αυτό πρέπει να κοιτάζει μπροστά και να συνεργάζεται, με βάση την εμπιστοσύνη. «Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν όλοι σε μια ομάδα −αν συμφωνούν όλοι μαζί σου αυτό σημαίνει πως έχεις κάποιο λάθος−, όμως σημασία έχει η ομάδα» τόνισε, επισημαίνοντας ότι αυτό το βραβείο δεν το εισπράττει προσωπικά, αλλά εξ ονόματος όλων των συνεργατών του. «Στο παρελθόν τα βραβεία ήταν για τα πρόσωπα, αλλά στο εξής θα πρέπει να απονέμονται σε ομάδες» κατέληξε εμφαντικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κώτσαλος είναι το μοναδικό στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς που έχει τιμηθεί με το κορυφαίο βραβείο «Manager of the Year» (2011), θεσμού κύρους της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, στο σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Ο επικεφαλής της Interamerican, ύστερα από αποφασιστικές αναδιαρθρώσεις οργάνωσης, σημαντικές επενδύσεις στην καινοτομία και την ψηφιοποίηση, διεύρυνση της διανομής με την Anytime, ευθυγράμμιση του Δικτύου Agency με την κερδοφορία, έχει επιτύχει να σταθεροποιήσει σε ισχυρή βάση την οικονομική θέση και φερεγγυότητα της εταιρείας. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Γιώργος Κώτσαλος επανεξελέγη πρόσφατα μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ ως το μοναδικό ηγετικό στέλεχος από την ασφαλιστική αγορά στο συμβούλιο του Συνδέσμου.

Την τιμητική διάκριση την επέδωσαν στον Γιώργο Κώτσαλο οι κύριοι Θεόδωρος Μητράκος, υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, και Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*