Atradius: Άνοδος 10-12% στην παραγωγή το α΄ τετράμηνο

Θετική πορεία καταγράφουν τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Atradius τους πρώτους μήνες του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο τετράμηνο του έτους έκλεισε με την παραγωγή της εταιρείας να καταγράφει άνοδο 10 με 12%, τα μερίδιά της να είναι αυξημένα και το καθαρό αποτέλεσμα να διατηρείται θετικό.

Η εταιρεία είναι προσανατολισμένη στην εξαγωγική έκθεση του χαρτοφυλακίου της, τοποθετούμενη κατά 55% σε κινδύνους που βρίσκονται στο εξωτερικό και κατά 45% στο εσωτερικό.

Γενικότερα, η Atradius επιδιώκει μέσα από την πολιτική της να στηρίξει την εξαγωγική δράση των ελληνικών επιχειρήσεων, γι΄ αυτό και οι καλύψεις που παρέχει, μέσω της ασφάλισης πιστώσεων, αφορούν πιστώσεις που χορηγούνται σε εταιρείες στο εξωτερικό.

Παράλληλα, η ασφαλιστική εταιρεία, σε συνεννόηση με τη μητρική της, έχοντας διαπιστώσει ότι το οικονομικό αλλά και πολιτικό κλίμα στη χώρα βελτιώνεται, αυξάνει σταδιακά τα όρια ασφάλισης, ενισχύοντας τις παρεχόμενες καλύψεις της.

Στόχος της είναι μέσω των παρεχόμενων καλύψεων να εξασφαλίσει στην εγχώρια αγορά εργαλεία ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, σε μια εποχή όπου και λόγω των capital controls η ροή κεφαλαίων γίνεται μετ΄ εμποδίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*