Ο Γιώργος Γκούσκος, υπεύθυνος ΕΚΕ της εταιρείας, παραλαμβάνει το βραβείο από τον Γιώργο Γκόνο, σύμβουλο επιχειρήσεων και ταμία ΔΣ της ΕΑΣΕ

Ευρωπαϊκή Πίστη: Bronze Award στα Βραβεία Εταιρικής Υπευθυνότητας CRI

EuropaikiPisti_LogoΤο Bronze Βραβείο απέσπασε η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI), στο πλαίσιο των βραβείων εταιρικής υπευθυνότητας που διοργανώθηκαν στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έλαβε το τρίτο βραβείο στον Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index), για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση δράσεων σε όλο το φάσμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της.

Ο Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.

CRI-bronze_logo

Η Ευρωπαϊκή Πίστη είχε λάβει από το 2014 τη διάκριση CRI Pass, με αξιολόγηση των επιδόσεών της σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά. Μετά τη συμμετοχή στο CRI Pass, η εταιρεία προετοιμάστηκε κατάλληλα προκειμένου να αξιολογηθεί στα πιο απαιτητικά κριτήρια του CR Index.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία ανάμεσα στις 16 εταιρείες που διακρίθηκαν για τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Όπως άλλωστε επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο βραβείο, σε συνδυασμό με το πρόσφατο Πλατινένιο Βραβείο Επιχειρηματικής Ηθικής & Εταιρικής Υπευθυνότητας που απέσπασε, αποτελούν επιβράβευση για τις αρχές της εταιρικής υπευθυνότητας που η Ευρωπαϊκή Πίστη εφαρμόζει αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό, τη σχέση της με τους πελάτες, τη συνεισφορά στην κοινωνία και στον αθλητισμό αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*