ΤΕΑΕΑΠΑΕ: Προσωρινή λύση θα εισηγηθεί στην ΓΣ της ΕΑΕΕ ο Αλ. Σαρρηγεωργίου

Προσωρινή λύση χρηματοδότησης για το 2016 υπό προϋποθέσεις, ώστε να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για το ΤΕΑΕΑΠΑΕ, προτίθεται να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ ο πρόεδρος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, μετά τη ΓΣ της Ένωσης Συνταξιούχων Ασφαλιστών. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαρρηγεωργίου:

Από την χθεσινή (σ.σ.: 16 Ιουνίου 2016) Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων Ασφαλιστών στην οποία παρευρέθηκα εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ και τις τοποθετήσεις των συνταξιούχων που άκουσα αποκόμισα τα εξής:

  1. Οι συνταξιούχοι όχι μόνο βρίσκουν λογική τη θέση της Ένωσης για τη διακυβέρνηση του Ταμείου και τον τρόπο λήψης αποφάσεων για παροχές, επενδύσεις κ.λπ. αλλά και υπερακοντίζουν ζητώντας ισομερή εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιου του Ταμείου εργαζομένων, εργοδοτών, συνταξιούχων ώστε να αποφεύγεται η μονομέρεια που υπάρχει σήμερα στις αποφάσεις.
  2. Οι συνταξιούχοι στις τοποθετήσεις τους εκφράστηκαν θετικοί για την πρόταση της ΕΑΕΕ για τη χρηματοδότηση ζητώντας διορθωτικές παρεμβάσεις και οπωσδήποτε όχι ρήξη με την ΕΑΕΕ και τα μέλη της.

Με ευθύνη του Προεδρείου τους ψηφοφορία δεν έγινε, αλλά ζητήθηκε από τους προέδρους ΕΑΕΕ και ΟΑΣΕ να προσπαθήσουν να βρουν συμβιβαστική λύση εντός των ημερών.

Η προσωπική μου τοποθέτηση ήταν ότι απλή επιμήκυνση ενός αέναου διαλόγου, που διαρκεί ήδη δύο χρόνια δεν έχει νόημα. Θα μπορούσα να εισηγηθώ στη Γενική Συνέλευση των εταιριών μελών μας να εξετάσουν προσωρινή λύση για τη χρηματοδότηση για το 2016, ώστε να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, μόνο αν αποδεχθούν οι εργαζόμενοι άμεσα τα λοιπά σημεία της πρότασής μας (διακυβέρνηση, επενδύσεις κ.λπ.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*