Από δεξιά, η Αφροδίτη Βελουδάκη, γεν. διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis, ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων & ΕΚΕ, και αριστερά η Χρύσα Ελευθερίου, προϊσταμένη δημοσίων σχέσεων & ΕΚΕ INTERAMERICAN, με τις δασκάλες του νηπιαγωγείου

Interamerican: Υποστηρίζει το πρόγραμμα διατροφής μαθητών του Ινστιτούτου Prolepsis

Στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας της με το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, η Interamerican υποστήριξε για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Διατροφή» για μαθητές νηπιαγωγείων και σχολείων που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ήταν ανάδοχος διατροφής νηπιαγωγείου της περιοχής Αγίας Βαρβάρας Κορυδαλλού, το οποίο είχε φέτος μαθητικό δυναμικό 45 νηπίων. Με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων (matching fund) του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μεγάλου δωρητή του προγράμματος, εξ αφορμής της χορηγίας της Interamerican διατέθηκαν επιπλέον 6.250 γεύματα σε άλλο σχολείο, εντεταγμένο στο πρόγραμμα για το ίδιο σχολικό έτος (2015-2016).

Επισημαίνεται ότι η ασφαλιστική στήριξε έμπρακτα και τη σχετική εκστρατεία «Ένα sms για τους μαθητές», προωθώντας το μήνυμα της συνδρομής με sms στο ανθρώπινο δυναμικό της και στους συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων, με 160 επιπλέον γεύματα να εξασφαλίζονται από αυτή την ενέργεια.

Το πρόγραμμα «Διατροφή» υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων εκπαιδευτηρίων ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά περιοχών της χώρας, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Στόχο του προγράμματος αποτελεί η καθημερινή παροχή ενός υγιεινού μικρογεύματος σε όλους τους μαθητές των σχολείων που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό, καθώς επίσης η ενημέρωση των μαθητών και των οικογενειών τους για την υγιεινή διατροφή, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης σωστών διατροφικών συνηθειών από τις μικρές ηλικίες.

Κατά τη σχολική περίοδο 2015-2016, το πρόγραμμα «Διατροφή» υλοποιήθηκε σε 247 σχολεία με 20.528 μαθητές, σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Στερεάς Ελλάδος και των νομών Έβρου, Ημαθίας, Μαγνησίας, Ξάνθης και Ροδόπης. Από το 2012 έως σήμερα το πρόγραμμα έχει εισαχθεί σε 23 νομούς της χώρας, με παροχή περισσοτέρων από 11.500.000 γευμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*