Νέο θερμό επεισόδιο Πολάκη-Γεωργιάδη

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την απουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Παύλος Πολάκης απουσίαζε για 5η συνεχόμενη φορά από τα έδρανα της Βουλής επικαλούμενος φόρτο εργασίας, ενώ είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή του για το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, με ημερομηνία κατάθεσης την 21η Απριλίου. «Ίσως να μη γνωρίζει ο λαλίστατος κ. Πολάκης ότι η παρουσία των Υπουργών στην Βουλή, στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δεν είναι προαιρετικής φύσεως, δεν έρχονται εθελοντικά εδώ οι Υπουργοί, έρχονται υποχρεωτικά υπηρετώντας τη συνταγματική επιταγή του κοινοβουλευτικού ελέγχου» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Π. Πολάκης, ωστόσο, είχε προαναγγείλει ουσιαστικά την απουσία του από τη Βουλή με ανάρτηση που είχε κάνει στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, χρησιμοποιώντας παράλληλα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Άδ. Γεωργιάδη.

Polakis«Τηλεβιβλιοπώλη, άκουσα ότι περιφέρεσαι στα κλουβιά των παπαγάλων και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μιλάς για μένα και τα Σφακιά. Αν θες να μάθεις τι λένε για μένα στα Σφακιά, κόπιασε να ρωτήσεις. Αναμένω 2-3 έγγραφα ακόμα, τα οποία θα έχω συγκεντρώσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Τότε θα λάβεις και τις απαντήσεις που ζητάς με την επίκαιρη ερώτησή σου».

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν δίστασε μάλιστα να αφιερώσει στον αντιπρόεδρο της ΝΔ και μία… μαντινάδα:

«Τις απαντήσεις που ζητάς,

σε μια βδομάδα θα ‘χεις

της γάτας της περίεργης

το πάθημα θα πάθεις

Υ.Γ. Για να προλάβω τις υστερικές κραυγές, τις δικές σου και των παπαγάλων, περί απειλών, διευκρινίζω ότι το νόημα της μαντινάδας είναι μεταφορικό. Άλλωστε όσο κι αν προσπαθείτε να το κρύψετε, είναι γνωστό ότι όσα χρόνια εσύ πούλαγες βιβλία από την τηλεόραση, εγώ μοχθούσα για να σώζω ανθρώπινες ζωές».

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο Π. Πολάκης επέλεξε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απαντήσει στον κ. Γεωργιάδη, αφού κατά το διάστημα της ολιγοήμερης απουσίας του τελευταίου στις ΗΠΑ, όπου για μια εβδομάδα δεν επανακατατέθη η ερώτηση για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αναπληρωτής υπουργός προέβη και πάλι σε αναρτήσεις στο Fb στις οποίες υποστήριζε ότι ο Άδ. Γεωργιάδης φοβήθηκε και απέσυρε την ερώτηση. Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, ωστόσο, ο τελευταίος τόνισε στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ότι ουδέποτε είχε αποσύρει την ερώτηση και την επανακατέθεσε για πέμπτη φορά.

«Αν δεν θέλει να έρχεται στη Βουλή να απαντάει στους Βουλευτές, να παραιτηθεί από Υπουργός. Εάν είναι ανάξιος να εκτελεί τα καθήκοντά του να παραιτηθεί από Υπουργός» ξεσπάθωσε από το βήμα της Βουλής σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα ο Άδ. Γεωργιάδης.

Άγνοια εξέφρασε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δηλώνοντας ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αναπληρωτής θα ερχόταν για να απαντήσει. «Δεν έχω έκτοτε κάποια καινούρια πληροφόρηση. Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει μια συνέπεια. Δεν θα είχα προσωπικά πρόβλημα να απαντήσω εγώ ο ίδιος, αν είχα έγκαιρα προετοιμαστεί» πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*