International Life: Συζητά με ξένο στρατηγικό επενδυτή για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 25 εκατ. ευρώ θα γίνει υπέρ νέων μετόχων και οι βασικοί μέτοχοι της International Life συζητούν με Κινέζους επενδυτές (fund) το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ακόμα και με πλειοψηφικό πακέτο.

Το ποσό των κεφαλαίων αλλά και ο χρόνος που πρέπει να ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πιέζει την International, που πρέπει να την ολοκληρώσει μέσα στον Ιούλιο. Από εκεί και πέρα θα πρέπει η Τράπεζα της Ελλάδος να εγκρίνει όχι μόνο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και τη φερεγγυότητα των νέων επενδυτών.

Σε ό,τι αφορά τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής, όπως είχε γράψει πρόσφατα το Insuranceworld, στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής έχουν αναλάβει την ευθύνη του τελικού ελέγχου του χαρτοφυλακίου, καθώς και του προσδιορισμού των assets που θα περιέλθουν στην κυριότητα της Εθνικής, αλλά και κάθε άλλης αναγκαίας νομικής ή εποπτικής εκκρεμότητας, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συμβόλαια που αφορούν επενδυτικά προγράμματα της εταιρείας θα περάσουν στο Εγγυητικό Κεφάλαιο, το οποίο θα αναλάβει τη διαδικασία αποζημίωσης των δικαιούχων βάσει των όσων προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ν. Σακ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*