Ο Δ. Βαλαής

Αλλαγή σελίδας για το Επικουρικό Κεφάλαιο

Γύρισε χθες σελίδα το Επικουρικό Κεφάλαιο, καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η γενική συνέλευση του φορέα εξέλεξε νέο πρόεδρο.

Ο Δημήτρης Ζορμπάς ανακοίνωσε στο σώμα των μετόχων την πρόθεσή του να μην παραμείνει στην ηγεσία του φορέα, έχοντας αποφασίσει ύστερα από έξι χρόνια στο τιμόνι του Επικουρικού να δώσει τη σκυτάλη σε κάποιο νέο πρόσωπο.

Πηγές του IW αναφέρουν ότι τη θέση του προέδρου ανέλαβε ο Γιώργος Βαλαής, ο οποίος, ως επικεφαλής της εταιρείας Οδικής Βοήθειας της Interamerican, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Ο κ. Ζορμπάς παρέδωσε την ηγεσία του φορέα έχοντας συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια στήριξης του Επικουρικού Κεφαλαίου. Στο διάστημα που προήδρευσε ο στόχος των ασφαλισμένων οχημάτων αυξήθηκε κατά περίπου 700.000 ΙΧ, ενώ, πέραν του ότι διαχειρίσθηκε το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων πιέζοντας τις τελευταίες κυβερνήσεις να θεσμοθετήσουν το καθεστώς που ισχύει σήμερα και που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για όσους οδηγούν ανασφάλιστοι, συνέβαλε και στις προσπάθειες που έγιναν για την αλλαγή του νόμου περί αποζημιώσεων από το Επικουρικό.

Ο κ. Βαλαής, στο μεταξύ, ανέλαβε τα ηνία του φορέα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, δεδομένου ότι όχι μόνο το ταμείο του Επικουρικού είναι ελλειμματικό κατά περίπου 450 εκατ. ευρώ, αλλά και ότι μετά την αλλαγή του νόμου έχασε τον πρώτο λόγο που είχε στα περιουσιακά στοιχεία κάθε ασφαλιστικής της οποίας η άδεια ανακαλείται, κρατώντας ωστόσο όλες τις υποχρεώσεις της σε αποζημιώσεις.

2 comments

  1. Μαρία Πάνου

    Ο Ζορμπάς έγραψε μαύρη σελίδα στο επικουρικό προτείνοντας και ψηφίζοντας το κατάπτυστο νόμο 4092/12 περιορίζοντας τη ψυχική οδύνη στα 6000 ευρώ αδιακρίτως αν αυτός που πέθανε ήταν ένας παπούλης 80 ετών και δεν άφηνε πίσω του υποχρε’ωσεις ή αν ο νεκρός άφηνε πίσω του οικογένεια και ορφανά.Αλλωστε και στον αρειο πάγο ο νόμος αυτός κατέπεσε με ψήφους 4 πρός 5.Αλλά τι να περιμένεις
    από κάποιο που ψεύδεται ασυστόλως οταν βγαίνει και ισχυρίζεται μεσα απο το προσωπικό του λογαριασμό του στο ιντερνετ οτι δεν αμείβονται τα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής και στον ισολογισμό του 2015 αναφέρονται αμοιβες 114 000 ευρώ για τα διευθυντικά στελέχη λογω συνεδριασεων.Αν δεν κάνω λάθος τα διευθυντικά στελεχη είναι 4.Κάντε εσείς τη διαίρεση.

  2. Έχει πει έστω και μια αλήθεια στην ζωή του τελικά ο Λιάγκας?

    Μας έλεγε ότι η Q Brokers αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την Qatar με μετοχικό κεφάλαιο μερικά δισεκατομμύρια. Βγαίνει ο Ζορμπάς και τον κάνει ρόμπα λέγοντας ότι είναι άλλη Qatar με έδρα την Μάλτα και έχει μόνο το βασικό κεφάλαιο με 2-3 εκατομμυριάκια.

    Για να απαντήσουν στον Ζορμπά βγάζουν στο γυαλί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Qatar, ο οποίος μας λέει 5 φορές στην συνέντευξη του ότι αντιπρόσωπος της Qatar στην Ελλάδα είναι η Νequs και ξευτελίζουν την Τράπεζα της Ελλάδας που στην ιστοσελίδα της αναφέρει την Nequs σαν αντιπρόσωπο της EVOLUTION του Γιβραλτάρ και όχι της Qatar.

    Ρε σίγουρα είναι αυτός ο τύπος Διευθύνων Σύμβουλος ή μας έχει φλομώσει ο Λιάγκας στην παραμύθα και μας την κάτσει πάλι σαν την ΕVIMA? Η Τράπεζα της Ελλάδας ξέρει να μας πει ποιος αντιπροσωπεύει ποιόν?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*