“Καρχαρίες” και μπόνους μεταγραφών στο δίκτυο της International Life

Στο στόχαστρο τουλάχιστον τριών εταιρειών έχει βρεθεί το δίκτυο της International Life, οι συνεργάτες του οποίου πολιορκούνται με την προοπτική της μεταγραφής τους.

 

Όσο διαρκεί η αβεβαιότητα γύρω από τη μεταβίβαση στην Εθνική Ασφαλιστική του χαρτοφυλακίου ζωής της εταιρείας, τόσο η ίδια θα παραμένει σε δεινή θέση έναντι του ανταγωνισμού της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, τα bonus μεταγραφών πέφτουν βροχή για όσους ενδιαφέρονται να αλλάξουν στρατόπεδο, με την International Life να χάνει συνεργάτες όχι μόνο στον κλάδο Ζωής από τον οποίο αποχωρεί, αλλά και από τις Γενικές Ασφάλειες, διότι κάθε μετακίνηση συνεργάτη στον ανταγωνισμό συνεπάγεται και ένα κενό και για το δίκτυο Γενικών Ασφαλειών.

 

Στελέχη της αγοράς τονίζουν ότι, το μεγάλο διάστημα που μεσολάβησε έως ότου η Εθνική καταθέσει τελικά προσφορά για το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου Ζωής της εταιρείας και ειδικότερα για τα συμβόλαια Υγείας, αλλά και ο χρόνος που συνεχίζει να τρέχει μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, απαξιώνει κάθε προσπάθεια της International Life να διατηρηθεί αλώβητη στις Γενικές Ασφαλίσεις. Για το λόγο αυτό πιστώνουν λάθος χειρισμούς τόσο στον επόπτη της εταιρείας, όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος που δεν μερίμνησε η όλη υπόθεση να κλείσει γρήγορα και… αναίμακτα.

 

Αναίμακτα δεν θα κλείσει βέβαια το όλο θέμα για τους κατόχους ομαδικών συμβολαίων, ορισμένοι από τους οποίους περιμένουν να εκπνεύσουν τα συμβόλαιά τους για να μετακινηθούν σε άλλη εταιρεία, ενώ κάποιοι άλλοι το έχουν ήδη πράξει, αλλά και για τους κατόχους επενδυτικών προγραμμάτων που, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, τα συμβόλαιά τους δεν θα μεταφερθούν στην Εθνική Ασφαλιστική και άρα θα μείνουν ακάλυπτοι.

 

Πάντως, σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό μέσα στην εβδομάδα να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής προκειμένου να εγκρίνει την εξαγορά και η υπόθεση να λάβει τέλος, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στρατόπεδο τηςInternational Life γίνονται διεργασίες ώστε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη των 10 εκατ. ευρώ που είχε προημερών αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*