Ευκαιρίες ασφάλισης από… ψηλά

Η «λύση» για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις Γενικές Ασφαλίσεις, φαίνεται ότι θα έλθει από… ψηλά!!!

 

Ως… μάνα εξ ουρανού, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θέτοντας, χθες, σε δημόσια διαβούλευση την απόφαση του Διοικητή για τον “Κανονισμό πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών- ΣμηΕΑ (Unmanned Aircraft Systems – UAS)” όρισε ως υποχρεωτική την ασφάλιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, γνωστών και ως drones.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο Κανονισμού, η υποχρεωτική ασφάλιση θα αφορά στους χειριστές των συσκευών για ζημιές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν έναντι τρίτων.

 

Ειδικότερα, προβλέπει ότι ο εκμεταλλευόμενος ΣμηΕΑ που ανήκει σε όλες τις υποκατηγορίες της “ανοικτής” κατηγορίας, αλλά και στην “ειδική” και “πιστοποιημένη” κατηγορία οφείλει να ασφαλίζει το ΣμηΕΑ για ζημίες έναντι τρίτων.

 

Η ασφαλιστική αγορά καλείται τώρα να μελετήσει το σχέδιο κανονισμού, ώστε αν το κρίνει σκόπιμο να συμμετάσχει στη διαβούλευση.

 

Τώρα, φυσικά, το κατά πόσο η υποχρεωτική ασφάλιση των drones θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για την ανάπτυξη στις Γενικές Ασφαλίσεις θα εξαρτηθεί από το ύψος των ασφαλίστρων, τον αριθμό των συσκευών που έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά, αλλά και την τάση που παρατηρείται ως προς τη ζήτηση. Αν δηλαδή η κατηγορία θα αυξήσει αισθητά τις πωλήσεις της στο προσεχές μέλλον και σε ποιες κατηγορίες τιμής.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*