Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο- Παραίτηση Β. Κατριβάνου

 

 

 

Υπερψηφίσθηκε χτες -με 153 ψήφους – το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με το ΣΥΡΙΖΑ να μετρά «απώλειες» μετά από την αποχώρηση της βουλευτού του κας Βασιλικής Κατριβάνου.

Ειδικότερα στη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής 145 βουλευτές καταψήφισαν το σχέδιο και υπήρξαν δύο απουσίες ο  Α. Γεωγιάδης από τη ΝΔ και ο Γ. Ψαριανός από το ΠΟΤΑΜΙ.

 

Η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, κα Βασιλική Κατριβάνου ψήφισε«ναι» επί της αρχής και «όχι» στα άρθρα για το υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας καθώς και την τροπολογία για το δημοσιονομικό κόφτη. Εν συνεχεία τα ξημερώματα σήμερα ανακοίνωσε την παραίτησή της από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία με 152 βουλευτές. Την έδρα της αναμένεται να αναλάβει ο Γ. Κυρίτσης.

 

Στο κείμενο της παραίτησής της αναφέρει πως «εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική. Γι’ αυτό και παραιτούμαι».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*