Ergo ΑΑΕΖ: Απαίτηση 19,24 εκατ. ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς (updated)

Το ποσό των 19,24 εκατ. ευρώ απαιτεί η Ergo Ζημιών από την Τράπεζα Πειραιώς για τη μη τήρηση των όρων που είχαν συμφωνηθεί σε συμφωνία μεταξύ των δύο μερών το Σεπτέμβριο του 2009.

Όπως αναφέρεται στα οικονομικά στοιχεία «η εταιρία έχει προβεί κατά την προηγούμενη χρήση σε αποχαρακτηρισμό ποσού Ευρώ 19,24 εκ. από τα Άϋλα Περιουσιακά της στοιχεία και αναγνώριση αυτού ως Απαίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με την μεταξύ των δύο μερών ισχύουσα και υπογραφείσα από 30.09.2009 σύμβαση και τους ειδικούς όρους που καθορίζονται σε αυτήν. Το ποσό της ανωτέρω Απαίτησης έχει προσδιοριστεί αξιόπιστα σύμφωνα με τις βασικές παραμέτρους που αναγράφονται στη συμφωνία, οι οποίες χρησιμοποιούν και πρόσθετες μεταβλητές, όπως η διακύμανση της πραγματικής παραγωγής σε σύγκριση με την προϋπολογισμένη καθώς και το μείγμα (σύνθεση) του χαρτοφυλακίου παραγωγής της Τραπέζης Πειραιώς, οι οποίες θεωρούνται ακριβείς για τους συγκεκριμένους υπολογισμούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες η απαίτηση είναι λογιστική, καθώς οι δύο εταιρείες έχουν ενεργοποιήσει τη ρήτρα του 2019, σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός του ποσού μετά από μία πενταετία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*