Διαψεύδει την επιστροφή Γιαννόπουλου η Αριστοτέλους

Προσπάθεια ποινικοποίησης της διαδικασίας αλλαγής προέδρου και ΔΣ στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τη συνδρομή ορισμένων ΜΜΕ καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει προσωρινή διαταγή η οποία να δικαιώνει τον καθηγητή και πρώην πρόεδρο του φορέα Αθανάσιο Γιαννόπουλο.

Αυτό που υπάρχει, επισημαίνει, είναι «αίτηση αναστολής προς το ΣτΕ, για την οποία δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία εκδίκασης, ενώ η αίτηση ακύρωσης θα εκδικαστεί στις 31.05.2016».

Σύμφωνα με την Αριστοτέλους, όλα τα υπόλοιπα αποτελούν «διασπορά ψευδών ειδήσεων» από ΜΜΕ που συνδέονται με τον «σκληρό πυρήνα του ΚΕΕΛΠΝΟ», αντανακλώντας τον «πανικό(ς) ενός ολόκληρου συστήματος που απειλείται από την ισχυρή πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος και η απόδοση ευθυνών και να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η επιστημονική εγκυρότητα στη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Στόχος αυτών των προσπαθειών, κατά το Υπ. Υγείας, είναι η δημιουργία κλίματος επηρεασμού της Δικαιοσύνης και προεξόφλησης των αποφάσεών της, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που αποσκοπεί στην απαξίωση των κυβερνητικών στελεχών και υπονόμευσης του κύρους και της αξιοπιστίας του νέου ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούν πολιτικές δυνάμεις ή πολιτικά πρόσωπα που θα συνεργήσουν σε μια τέτοια απαράδεκτη και προκλητική παρέμβαση, της οποίας ο βασικός στόχος είναι η συγκάλυψη και προστασία ενός ανυπόληπτου και διαβλητού συστήματος εξουσίας που τώρα αλλάζει οριστικά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*