γιατρός δουλεύει σε υπολογιστή

Σύγχυση στους γιατρούς με τα νέα Πρωτόκολλα – Οδηγίες προς ναυτιλλομένους

Δυσκολίες, ατέλειες και σφάλματα διαπιστώνονται για μία ακόμη φορά κατά την ενσωμάτωση νέων Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων (εδώ), στην εφαρμογή e-syntagografisi, δημιουργώντας εκνευρισμό και σύγχυση σε γιατρούς και ασθενείς.

Τη διαμαρτυρία της για τα προβλήματα που απαντώνται κάθε φορά που πραγματοποιείται αναβάθμιση/εμπλουτισμός της εφαρμογής, εκφράζει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία (ΕΔΕ), η οποία διερευνά τις δυνατότητες αύξησης του ποσοστού εξαίρεσης από το πρωτόκολλο σε ειδικές περιπτώσεις.

Στο μεταξύ, εφόσον οι δυσκολίες που παρουσιάζονται δεν αφορούν σε τεχνικά κολλήματα και σφάλματα της ίδιας της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, οι γιατροί μπορούν να βρουν αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής στην «Αρχική» σελίδα της και συγκεκριμένα στην ενότητα «Βοήθεια στη χρήση του συστήματος».

Ειδικά για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα του Σακχαρώδη Διαβήτη, κατά την επιλογή «Ομάδας Ουσιών» κι επειδή είναι μεγάλο το πλήθος των ομάδων, εμφανίζονται καταρχήν μόνο οι πρώτες. Ωστόσο, κάνοντας χρήση της μπάρας κύλισης (scroll bar) οι γιατροί μπορούν να εμφανίσουν και τις υπόλοιπες ομάδες κάθε βήματος του πρωτοκόλλου, προκειμένου να επιλέξουν τις κατάλληλες δραστικές ουσίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*