“Οι διεθνείς εξελίξεις καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για επιμόρφωση σε τακτική βάση”

[starbox]

Επιτελώντας τον σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, το ΕΙΑΣ συμβάλλει καθοριστικά στην προετοιμασία εξειδικευμένων και καταρτισμένων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς και επαγγελματιών της διαμεσολάβησης. Το ινστιτούτο, τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, με επικεφαλής στη Γενική Διεύθυνση τον κύριο Γιάννη Παπακωνσταντίνου, έχει επιτύχει να βελτιώσει τη λειτουργία του και τα οικονομικά του αποτελέσματα. Όπως αναφέρει στο iw o κύριος Παπακωνσταντίνου, υπάρχει πλέον μεγάλο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους της αγοράς για τα σεμινάρια του ινστιτούτου, που αποτυπώνεται τόσο στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας και των συμμετεχόντων όσο και στην οικονομική αυτοδυναμία του οργανισμού.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου μιλά επίσης για τις νέες συνεργασίες του ΕΙΑΣ, τα νέα προγράμματα και τις πιστοποιήσεις που δίνονται, καθώς και για τους διεθνείς οργανισμούς EFICERT και EIET, τους οποίους εκπροσωπεί αποκλειστικά το ινστιτούτο στην Ελλάδα.

 

iw? Αναλάβατε τη Γενική Διεύθυνση του ΕΙΑΣ τον Σεπτέμβριο του 2013. Κάνοντας έναν απολογισμό, τι έχει αλλάξει στο ινστιτούτο μέχρι σήμερα;

 

Γιάννης Παπακωνσταντίνου: Τα τελευταία αυτά 2,5 χρόνια, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια επανασχεδιασμού της στρατηγικής του ΕΙΑΣ, με τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής πολιτικής του σε θέματα τόσο των βραχυχρόνιων σεμιναρίων (θεματολογίας και εισηγητών) όσο και των μακροχρόνιων προγραμμάτων του και των νέων συνεργασιών του. Το ΕΙΑΣ, με τη μακρόχρονη πείρα του και τον σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού θεσμού της ασφαλιστικής αγοράς, προσπαθεί αδιάκοπα να συμβάλει και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση δράσεων διά βίου μάθησης, που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, των δικτύων και των φορέων τους. Είναι γεγονός ότι «εισπράττουμε» από τα στελέχη της αγοράς ότι πλέον έχει αλλάξει σημαντικά η εικόνα και η λειτουργία του ινστιτούτου, και τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά μας προγράμματα είναι “value for money”. Για αυτό και υπάρχει πλέον μεγάλο ενδιαφέρον από τους εργαζομένους στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, αλλά και τους διαμεσολαβητές, να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματά μας, και αυτό, όπως καταλαβαίνετε, αποτυπώνεται και στα οικονομικά μας αποτελέσματα.

 

iw? Μπορείτε να μας πείτε πιο αναλυτικά τι δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του ινστιτούτου για το 2015 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

 

Γ.Κ.: Παρά το συνεχιζόμενο δυσμενές κλίμα οικονομικής ύφεσης στην αγορά μας, το ΕΙΑΣ κατάφερε να έχει μια πολύ καλή χρονιά, κλείνοντας πλέον την οικονομική χρήση 2015 με –έστω και μικρό– κέρδος, επιτυγχάνοντας την οικονομική αυτοδυναμία του με τις καλές επιλογές θεματολογίας και εισηγητών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, αλλά και με τη συνεχιζόμενη μείωση των λειτουργικών εξόδων του.

Ειδικότερα, ο καθαρός κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 31% σε σχέση με το 2014 και κατά 59% μέσα στην τελευταία διετία, ενώ ταυτόχρονα μειώσαμε τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας κατά 36% την τελευταία διετία. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνον το 16% των εσόδων του ΕΙΑΣ προέρχονται από τις ετήσιες συνδρομές των μελών του. Όλα τα υπόλοιπα έσοδα προέρχονται από την ελκυστικότητα των σεμιναρίων και προγραμμάτων μας. Το 2015 πραγματοποιήθηκαν γύρω στα 90 προγράμματα, τα οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.100 συμμετέχοντες (αύξηση κατά 71% από το 2013). Ενδεικτικό είναι το ότι οι ώρες διδασκαλίας στα βραχυχρόνια προγράμματα αυξήθηκαν κατά 65% και ο αριθμός των συμμετεχόντων κατά 24% σε σχέση με το 2014.

 

iw? Πείτε μας δυο λόγια για το βασικό ετήσιο πρόγραμμα του ΕΙΑΣ “Executive Development in Insurance”.

 

Γ.Κ.: Το «EDI 2016» είναι το νέο, πλήρως επανασχεδιασμένο και ολοκληρωμένο, πρόγραμμα ασφαλιστικών σπουδών του ΕΙΑΣ. Το δεκάμηνο αυτό πρόγραμμα αποτελείται από οκτώ ενότητες, τις οποίες καλύπτουν 31 εξειδικευμένοι εισηγητές, και είναι διάρκειας 225 ωρών απογευματινής διδασκαλίας (συνολικά 250 ώρες μαζί με 25 ώρες για τις γραπτές εξετάσεις και τις συναντήσεις για την πτυχιακή εργασία). Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου 2016 και ολοκληρώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου 2016, απευθύνεται σε εργαζομένους σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις και σε έμπειρους επαγγελματίες.

Στόχος του προγράμματος είναι οι απόφοιτοι να έχουν μια συνολική εποπτική και προχωρημένη γνώση όχι μόνο των τεχνικών ασφαλιστικών κλάδων αλλά και των άλλων τομέων μιας ασφαλιστικής επιχείρησης, όπως σε θέματα μάνατζμεντ, διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, μάρκετινγκ, διαχείρισης ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, χρηματοοικονομικών λειτουργιών, νέων σύγχρονων εφαρμογών, εξυπηρέτησης πελάτη, πωλήσεων. Η ασφαλιστική αγορά έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φέτος για το πρόγραμμα EDI 2016, και οι εγγραφές ανήλθαν στον μέγιστο επιτρεπτό (λόγω ΟΑΕΔ) αριθμό των 33 σπουδαστών, αφήνοντας εκτός και άλλους ενδιαφερομένους.

 

iw? Έχει προχωρήσει το ΕΙΑΣ σε ενέργειες ή συνεργασίες που μπορούν να διευρύνουν τον κύκλο των σπουδαστών σας;

 

Γ.Κ.: Έχουμε κάνει πολλές νέες συνεργασίες τα τελευταία δύο χρόνια. Ενδεικτικά, σας αναφέρω τη συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το MINI MBA, που έγινε για πρώτη φορά το 2015, και προ ημερών ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος, έχοντας ήδη εξαιρετικές κριτικές από πέρυσι. Φέτος, το πρόγραμμα έχει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων (33). Επίσης, συνεργαστήκαμε με το ALBA College, υλοποιώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 18μηνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master of Science in Insurance Risk Management, που ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο δεύτερος κύκλος δεν ξεκίνησε τον Μάρτιο, όπως στοχεύαμε, λόγω του μικρού αριθμού συμμετεχόντων. Θα το επανεξετάσουμε ίσως για τον επόμενο Σεπτέμβριο. Τo 2015 κάναμε επίσης συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα πιστοποίησης εσωτερικών ελεγκτών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, διάρκειας 120 ωρών. Έγιναν επίσης το 2015 δύο προγράμματα με την Deloitte Academy για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, που προγραμματίζουμε ήδη να ξαναγίνουν και φέτος μετά τα μέσα Μαΐου. Είχαμε επίσης εξαιρετική συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Πραγματογνωμόνων, με την οποία εκπονήσαμε ειδικό πρόγραμμα πιστοποίησης πραγματογνωμόνων, καθώς και με άλλους επαγγελματικούς φορείς διαμεσολάβησης, αλλά και με διάφορες συμβουλευτικές εταιρείες εκπαίδευσης. Τέλος, είχαμε πολλές νέες συνεργασίες σε τεχνικά κλαδικά σεμινάρια με νέα ανώτατα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών, ανανεώνοντας σημαντικά τους εισηγητές μας, αλλά και επιμένοντας σε παλαιά και δοκιμασμένα άξια στελέχη εταιρειών που έχουν προσφέρει πολλά στο ΕΙΑΣ.

 

iw? Θα μας πείτε τι είναι το EIAS Certified Specialist in non-life & life courses;

 

Γ.Κ.: Είναι μια νέα ιδέα που σχεδιάσαμε, ένας νέος κύκλος προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης που αποτελείται από ξεχωριστά εκπαιδευτικά σεμινάρια, το καθένα από τα οποία οδηγεί σε πιστοποιήσεις του ΕΙΑΣ επαγγελματικής ασφαλιστικής εξειδίκευσης, κατόπιν εξετάσεων, αντίστοιχες με το αντικείμενο κάθε σεμιναρίου. Σκοπός είναι να προετοιμάσει το ΕΙΑΣ μια νέα γενιά πιστοποιημένων στελεχών, άριστα καταρτισμένων και με επαγγελματική επάρκεια, που θα συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Το ΕΙΑΣ εγκαινιάζει τον νέο αυτόν κύκλο προγραμμάτων στις αρχές Απριλίου με τη διοργάνωση του πρώτου σεμιναρίου, διάρκειας 25 εκπαιδευτικών ωρών, με θέμα: «Βασικές Αρχές Underwriting & Claims Γενικών Ασφαλίσεων». Η παρακολούθηση του πρώτου σεμιναρίου αποτελεί το πρώτο και απαραίτητο βήμα προς απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου EIAS Certified Specialist σε όλα τα non-life courses. Στη συνέχεια, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συμμετάσχει σε ένα ή περισσότερα από τα τεχνικά ασφαλιστικά σεμινάρια γενικών ασφαλίσεων που θα επιλέξει, ώστε να αποκτήσει την αντίστοιχη εξειδικευμένη τεχνική πιστοποίηση.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα σχεδιαζόμενα εξειδικευμένα προγράμματα ΕΙΑS Certified Specialist in Liability Insurance, in Motor Insurance, in Property Insurance, in Health Insurance, in Life Insurance, in Engineering Risks Insurance, in Cargo & Carriers Liability Insurance, in Yacht and Marine Hull Insurance, in Reinsurance, in Cyber Risks Insurance.

Είναι μια καινούρια ιδέα που υλοποιούμε στο ΕΙΑΣ, και ελπίζω να καθιερωθεί στην ασφαλιστική αγορά και να αγκαλιαστεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

 

iw? Το ΕΙΑΣ εκπονεί προγράμματα για την επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Απευθύνονται σε εσάς οι εταιρείες;

 

Γ.Κ.: Τον Ιούνιο του 2015, ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της Τράπεζας της Ελλάδος η αξιολόγηση των δύο εκπαιδευτικών σεμιναρίων που υπέβαλε το ΕΙΑΣ (διάρκειας 8 ωρών το καθένα) για τα έτη 2015 και 2016, τα οποία αφορούν στην υποχρεωτική επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση των γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τον Τομέα Β’ «Θεσμικά Θέματα της Ασφαλιστικής Αγοράς» και τον Τομέα Γ’ «Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων».

Το ΕΙΑΣ πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2015 σεμινάρια επανεκπαίδευσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο κ.α., συνάπτοντας και συμφωνίες με ενώσεις διαμεσολαβητών, αλλά και με τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς, παρέχοντας σημαντικές εκπτώσεις (30%) για τα μέλη τους.

 

iw? Έρχονται σε εσάς οι εταιρείες ή καλύπτουν τις ανάγκες της επαναπιστοποίησης εσωτερικά;

 

Γ.Κ.: Άλλες μεγάλες εταιρείες κάνουν εσωτερικά τα προγράμματα για την επαναπιστοποίηση των συνεργατών τους, κυρίως στον τομέα Α’, αλλά οι μεγαλύτερες και στον τομέα Β’ και Γ’. Άλλες όμως εταιρείες απευθύνονται στο ΕΙΑΣ. Ήδη από τις αρχές του έτους, το ΕΙΑΣ υλοποιεί μια σημαντική στρατηγική συμφωνία συνεργασίας του με την AXA Ασφαλιστική, που αφορά στην εκπόνηση των απαιτούμενων από την ΤτΕ σεμιναρίων για τους Τομείς Β’ και Γ’ σε όλο το δίκτυο συνεργατών της ασφαλιστικής εταιρείας. Επίσης, το ΕΙΑΣ έκανε πρόσφατα αντίστοιχη συμφωνία συνεργασίας με τη Eurolife ERB Ασφαλιστική για την εκπόνηση σεμιναρίων για τον Τομέα Β’ σε επιλεγμένους συνεργάτες της. Για τα έτη 2016 και 2017, έχει ήδη ετοιμαστεί ο φάκελος με την υποβολή δύο ακόμη σεμιναρίων του Τομέα Β’ και Γ’ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

 

iw? Πώς διαχειρίζεται η ασφαλιστική και διαμεσολαβητική αγορά το θέμα της κατάρτισης-εκπαίδευσης;

 

Γ.Κ.: Η ασφαλιστική αγορά επενδύει στην εκπαίδευση, αλλά όχι στον βαθμό που θα έπρεπε. Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Η εκπαίδευση σε μια αγορά όπως η ασφαλιστική πρέπει να είναι συνεχής. Οι νέες Ευρωπαϊκές Οδηγίες, και γενικότερα οι διεθνείς εξελίξεις, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη τα στελέχη και οι διαμεσολαβητές να επιμορφώνονται σε τακτική βάση. Για να ανταποκριθούν επομένως στο νέο περιβάλλον και τις ανάγκες που διαμορφώνονται, οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στην εκπαίδευση των στελεχών τους αλλά και των συνεργατών των δικτύων τους.

 

iw? Είναι προσιτό το κόστος των προγραμμάτων;

 

Γ.Κ.: Προσπαθούμε πάντοτε να είναι προσιτό το κόστος των προγραμμάτων. Αν συγκρίνει πάντως κανείς το κόστος των σεμιναρίων του ΕΙΑΣ σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα που εκπονούνται από άλλους φορείς, θα διαπιστώσει ότι το κόστος στο ΕΙΑΣ είναι πολύ πιο χαμηλό. Σίγουρα στον καθορισμό του τελικού κόστους ενός σεμιναρίου παίζουν ρόλο και συγκεκριμένες παράμετροι, όπως η εξειδικευμένη θεματολογία και η διεύρυνση της γκάμας των εισηγητών μας με εισηγητές που είναι καθηγητές πανεπιστημίων ή στελέχη πολυεθνικών και ελεγκτικών εταιρειών, οι αμοιβές των οποίων είναι σημαντικά υψηλότερες άλλων.

 

iw? Έχετε επαφή με τις ενώσεις και τους φορείς της αγοράς;

 

Γ.Κ.: Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους της διαμεσολάβησης. Μάλιστα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΙΑΣ έχουν εκλεγεί ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, και ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας. Επίσης, έχουμε προχωρήσει σε συμφωνίες με τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς, καθώς και με συλλόγους διαμεσολαβητών, όπως στη Ρόδο με τον σύλλογο «Η Ισχύς», στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Μία ακόμη νέα συνεργασία του ΕΙΑΣ, που θα ανακοινωθεί σύντομα και επισήμως, είναι η στρατηγική συνεργασία με τον ΣΕΣΑΕ, που προβλέπει προνομιακές για τα μέλη του ΣΕΣΑΕ παροχές, που θα ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των μελών του ΣΕΣΑΕ.

 

iw? Πέρα από τα μαθήματα που απαιτούν τη φυσική παρουσία των σπουδαστών σας, έχουν σχεδιαστεί προγράμματα για εξ αποστάσεως παρακολούθηση;

 

Γ.Κ.: Από τις αρχές του 2014, το ΕΙΑΣ δραστηριοποιείται και στην εξ αποστάσεως παροχή επιστημονικής και εξειδικευμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο διοικητικό και παραγωγικό δυναμικό της ασφαλιστικής αγοράς με τη δική του e-learning πλατφόρμα. Η πλατφόρμα λειτουργεί, προς το παρόν, μόνο με τα μαθήματα που αφορούν στα πιστοποιητικά της ΤτΕ. Δυστυχώς όμως δεν έχει προχωρήσει ο εμπλουτισμός της πλατφόρμας με νέα προγράμματα και σεμινάρια, λόγω της έλλειψης των σχετικών οικονομικών πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού. Είναι στα άμεσα σχέδιά μας η διεύρυνση της πλατφόρμας. Περιμέναμε να μας βοηθήσει η σχετική δράση του ΕΣΠΑ, που είχε εγκριθεί τον Δεκέμβριο του 2014, αλλά έκτοτε καθυστερεί η τελική υπογραφή της.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 πάντως, το ΕΙΑΣ συνεργάζεται με την Insurancewebinars.gr, προσφέροντας σε τακτική βάση webinars, απευθυνόμενοι πλέον και στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε όλη την Ελλάδα με σύγχρονα και πρωτοποριακά διαδικτυακά σεμινάρια από καταξιωμένους εισηγητές-συνεργάτες του ΕΙΑΣ.

 

iw? Το ΕΙΑΣ συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς;

 

Γ.Κ.: Το ΕΙΑΣ είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός που εκπροσωπεί την Ελλάδα ως μέλος στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς EFICERT (European Financial Certification Organisation) και EIET (European Insurance Education & Training). Στους δύο αυτούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς μετέχουν ως μέλη τα εθνικά ινστιτούτα 19 ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν την ευθύνη στη χώρα τους για την επαγγελματική εκπαίδευση στην ασφάλιση. Συμμετείχα μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο στο ετήσιο συνέδριό τους. Ο EFICERT έχει αναπτύξει ένα Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Πιστοποίησης (EQF) τόσο για εργαζομένους στην ασφαλιστική βιομηχανία όσο και για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, καθορίζοντας μεθόδους αναγνώρισης και πιστοποίησης γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

iw? Αυτό σημαίνει ότι όλα τα προγράμματα του ΕΙΑΣ είναι πιστοποιημένα στον EFICERT;

 

Γ.Κ.: Όχι βέβαια! Το ΕΙΑΣ προγραμματίζει να ετοιμάσει και να υποβάλει το 2016 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “European Insurance Intermediary”, που θα φέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα την ευρωπαϊκή πιστοποίηση του ΕFICERT, αφού προηγουμένως πιστοποιηθεί και εγκριθεί από την ειδική επιτροπή πιστοποίησης και το Διοικητικό Συμβούλιο του EFICERT.

 

iw? Τι θέλετε να πετύχετε μελλοντικά;

 

Γ.Κ.: Στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στην αγορά, τους επαγγελματίες, τους ασφαλιστές και τους διαμεσολαβητές. Να διοργανώνουμε σύγχρονα προγράμματα με επίκαιρα θέματα, για να καλύψουμε τις ανάγκες των στελεχών της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζουμε καινούργια προγράμματα. Η Οδηγία Solvency II έχει οδηγήσει στην ανάγκη πιστοποιημένων στελεχών στις ασφαλιστικές εταιρείες. Ήδη σχεδιάζουμε τρία ειδικά μακροχρόνια προγράμματα για risk management, compliance και εσωτερικό έλεγχο σε συνεργασία με δύο υψηλού επιπέδου φορείς (ο ένας πανεπιστημιακός), που θα οδηγούν στην πιστοποίηση κατόπιν εξετάσεων. Περισσότερα όμως για αυτό σε λίγο καιρό…

Και μια και ζούμε στην εποχή της ψηφιοποίησης, μπορώ ακόμα να σας δώσω επιγραμματικά μία ακόμη νέα συνεργασία του ΕΙΑΣ, που συζητώ με το ALBA College, για να υλοποιήσουμε από κοινού το “Diploma in Digital Marketing for Insurance Professionals” και το “Executive Program for Senior Managers: Management, Marketing and Strategy in the Digital Era”. Περισσότερα και για αυτό σε λίγο καιρό, όταν θα ολοκληρωθεί με επιτυχία ο σχεδιασμός μας.

 

iw? Ποια πιστεύετε ότι είναι η συμβολή του ινστιτούτου στην ασφαλιστική αγορά;

 

Γ.Κ.: Το ΕΙΑΣ, με τη μακρόχρονη πείρα του και τον σημαντικό ρόλο του ως θεσμικού εκπαιδευτικού φορέα της ασφαλιστικής αγοράς, προσπαθεί αδιάκοπα να συμβάλει και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση δράσεων διά βίου μάθησης που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, των δικτύων και των φορέων τους. Στόχος μας είναι το ΕΙΑΣ να αποτελεί τον κορυφαίο εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό οργανισμό, συμβάλλοντας άμεσα και αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής επιχείρησης και προσφέροντας τεκμηριωμένη γνώση, ικανή να επιλύσει ζητήματα της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*