Nέο σεμινάριο ΕΙΑΣ: Effective Communication Skills & Business Psychology

Λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς και των επιχειρήσεων, το ΕΙΑΣ σχεδίασε και υλοποιεί για πρώτη φόρα το σεμινάριο «Effective Communication Skills & Business Psychology», διάρκειας 8 ωρών, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 (9:00-15:45) στο εκπαιδευτικό κέντρο του ινστιτούτου (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος), με εισηγήτρια τη Ράνια Τσάβαλου, σύμβουλο επιχειρήσεων, εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ψυχολογία των επιχειρήσεων (Business Psychology) είναι μια νέα τάση της παγκόσμιας αγοράς, η οποία διευρύνεται συνεχώς. Όλο και πιο συχνά οι ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου χρησιμοποιούν εργαλεία από την ψυχολογία προκειμένου να βελτιωθεί η ικανότητα των στελεχών να λειτουργούν αποτελεσματικά, να αναπτύσσονται και να είναι σε θέση να επιλύουν σύνθετα προβλήματα. Στους σχετικούς με την ψυχολογία των επιχειρήσεων τομείς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, το ανθρώπινο δυναμικό, λύσεις για τη διαχείριση και την οργανωτική ανάπτυξη. Άλλωστε η ψυχολογία στον χώρο εργασίας είναι σημαντική για κάθε οργανισμό, για τη μεγιστοποίηση του κύριου πόρου του, που είναι οι άνθρωποί του.

Θεματολογία σεμιναρίου:

  • Τι είναι η αποτελεσματική επικοινωνία
  • Μοντέλο ΓΕΠ. Τα βαθύτερα αίτια για τα προβλήματα στην επικοινωνία (communication gaps)
  • Αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Πώς η ιστορικότητά μας καθορίζει τον τρόπο που επικοινωνούμε (self fulfilling prophecy)
  • Drama triangle και πώς μας επηρεάζει στον τρόπο που επικοινωνούμε
  • Οι ρόλοι του Σωτήρα, του Θύτη και του Θύματος που παίζουμε στις συναλλαγές μας με τους άλλους

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γίνει κατανοητό τι μας δυσκολεύει στην καθημερινή επικοινωνία με πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες. Με τη χρήση εργαλείων ψυχολογίας τα στελέχη θα αντιληφθούν τα βαθύτερα ατομικά αίτια που οδηγούν σε προστριβές και βάζουν φραγμούς στον τρόπο επικοινωνίας. Θα ενημερωθούν για τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα μη αποτελεσματικής επικοινωνίας σε όλο το φάσμα της ζωής τους, καθώς και τρόπους αλλαγής αυτών των μοτίβων. Θα αναπτύξουν, τέλος, την αυτογνωσία τους σχετικά με τις θετικές πλευρές στον τρόπο που επικοινωνούν αλλά και τα σημεία που χρειάζεται να βελτιώσουν. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους και τα στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, επιχειρήσεων και γραφείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, σε επαγγελματίες και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών, καθώς και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τα θέματα του σεμιναρίου. 

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται σε 100 € για τα μέλη του ΕΙΑΣ και 120 € για τα μη μέλη, ενώ για τις εταιρείες που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή (3 ή περισσότερα άτομα) διαμορφώνεται σε 85 € για τις εταιρείες μέλη του ΕΙΑΣ και σε 100 € για τις υπόλοιπες.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, στο αρχείο EFFECTIVE COMMUNICATION SKILLS & BUSINESS PSYCHOLOGY 7.6.2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*