Για ενδεχόμενη εμπλοκή σε ασφαλιστική απάτη συνελήφθη στο Λονδίνο Έλληνας εφοπλιστής

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Σε ασφαλιστική απάτη φέρεται να εμπλέκεται ο ο Ελληνας εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος που συνελήφθη την Τετάρτη 13 Απριλίου στο Λονδίνο μετά την κατάθεσή του στο δικαστήριο για αγωγή, στο πλαίσιο της οποίας διεκδικεί 77 εκατ. δολάρια από τις ασφαλιστικές που είχαν ασφαλίσει πλοίο του που φέρεται να δέχθηκε επίθεση από πειρατές στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης. Ο κ. Ηλιόπουλος δραστηριοποιείται τόσο στα ποντοπόρα δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαίου όσο και στην ακτοπλοϊα στην Ελλάδα ως ιδιοκτήτης της SeaJets.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Insurance Journal, αστυνομικοί δήλωσαν στον κ. Ηλιόπουλο ότι συλλαμβάνεται ως ύποπτος συνωμοσίας με σκοπό τη διάπραξη απάτης.  Η εταιρεία του κ. Ηλιόπουλου Suez Fortune Investments Ltd διεκδικεί 77 εκατ. δολάρια από την Talbot Underwriting Ltd και άλλες ασφαλιστικές για τις καταστροφές που υπέστη το πλοίο Brilliante Virtuoso το 2011. Η  Suez ισχυρίζεται ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση από ενόπλους που απασφάλισαν χειροβομβίδα. Η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά, που προκάλεσε μη επιδιορθώσιμες βλάβες στο σκάφος. Ο Ηλιόπουλος ήταν ο ιδιοκτήτης του πλοίου και αποδέκτης της όποιας αποζημίωσης, σύμφωνα με προηγούμενη δικαστική απόφαση που αφορά την ίδια υπόθεση. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αμφισβητούν εάν η επίθεση στο πλοίο όντως έλαβε χώρα.

Ο Ηλιόπουλος μετέβη στο Λονδίνο για να απαντήσει σε ερωτήσεις για κάποια αρχεία για μια εκ ετων εταιρειών του, στα οποία προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση οι δικηγόροι των ασφαλιστικών εταιριών. Προηγουμένως είχε επικαλεστεί λόγους ασθενείας για να μην παραστεί. Ο δικηγόρος του κ. Ηλιόπουλου Rhys Clift και ο δικηγόρος των ασφαλιστών, Χρήστος Ζαβός, δεν απάντησαν άμεσα στο αίτημα της Insurance Journal για διευκρινίσεις.

Η επίδικη υπόθεση είναι η: Suez Fortune Investments Limited & anr v. Talbot Underwriting Ltd & ors, Queen’s Bench Division, Commercial Court, CL-2012-000028

Σημειώνεται ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος μαζί με τα δύο αδέλφια του, εκτός των ποντοπόρων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς πετρελαίου, με τα οποία ασχολείται από το 2004, αποφάσισε το 2012 να επενδύσει και στο Αιγαίο, στα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού, παρά τις μεγάλες ζημιές που παρουσίαζε ο κλάδος. Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης  της SeaJets που συνδέει με τα  δρομολόγιά της τα νησιά των Κυκλάδων με  Πειραιά, Ραφήνα και Κρήτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*