Αυτή είναι η νέα ΚΥΑ για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων

Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την πλήρη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Όπως έχει γράψει και το Virus (εδώ), η ΚΥΑ που υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Εσωτερικών, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Εργασίας προβλέπει μεταξύ άλλων, την κατάργηση κάθε οικονομικής επιβάρυνσης για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων και των οικονομικά αδύναμων πολιτών σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά τη φαρμακευτική περίθαλψη οι δικαιούχοι θα μπορούν να απευθύνονται στα ιδιωτικά φαρμακεία με ιατρική συνταγή, με εξαίρεση τα φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία θα χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, θα προβλέπεται εξαίρεση από οποιαδήποτε συμμετοχή στις δαπάνες για φαρμακευτική αγωγή βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, τα οποία εξηγούνται αναλυτικά στην ΚΥΑ

Ανασφάλιστοι - Συμμετοχή ΦάρμακαΑνασφάλιστοι - Συμμετοχή Φάρμακα2Παράλληλα δημιουργείται Ηλεκτρονικό Μητρώο Ανασφαλίστων − οικονομικά αδυνάτων Πολιτών στην ΗΔΙΚΑ, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων, το σύνολο των παροχών υπηρεσιών υγείας και το κόστος αυτών και συνδέεται με το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Στο ίδιο Μητρώο περιλαμβάνεται πληροφόρηση για τον αριθμό των ενεργών AMΚΑ ανασφαλίστων.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*