Lard Friese, CEO της ΝΝ Group

Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για τον όμιλο ΝΝ το 2015

Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα πέτυχε ο όμιλος ΝΝ το 2015 συνεχίζοντας πλέον την πορεία του ως αυτόνομη εταιρεία και πετυχαίνοντας τους στόχους που είχε θέσει από τον Ιούλιο του 2015, που πραγματοποιήθηκε η μετάβαση του στο νέο καθεστώς,

 

Η ΝΝ κατάφερε να βελτιώσει την κερδοφορία της και να ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ολλανδία, όπου έχει ηγετική παρουσία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Ιαπωνία. Όπως αναφέρει στην ετήσια έκθεση της συνολικά απασχολεί 11.500 εργαζόμενους και έχει στο χαρτοφυλάκιο της 15 εκατομμύρια ασφαλιστήρια συμβόλαια.

 

Το χρόνο που πέρασε το καθαρό αποτέλεσμα του ομίλου ανήλθε σε 1,5 εκατ., η νέα παραγωγή στις ασφαλίσεις ζωής στο 1,2 εκατ. (από 1 εκατ. το 2014) και το λειτουργικό αποτέλεσμα στο 1,4 εκατ. ευρώ. Το Solvency II Ratio διαμορφώθηκε στο 239% βασιζόμενο εν μέρει σε εσωτερικό μοντέλο,  η αξία των νέων εργασιών  έφτασε στα 202 εκατ. από 178 εκατ. το 2014 και τα διαθέσιμα κεφάλαια υπό διαχείριση ανέρχονται σε 4,5 δις.

 

Έχοντας εντάξει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην φιλοσοφία της η NN το 2015 προχώρησε σε ενέργειες που συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Συνολικά οι εργαζόμενοι της προσέφεραν 7.433 ώρες εθελοντικής εργασίας και η εταιρεία δώρισε 1,5 εκατ. ευρώ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για να στηρίξει το έργο τους.

Δείτε την ετήσια έκθεση της ΝΝ:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*