Οι ασφαλιστικές προεκτάσεις του δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη

To  τραγικό δυστύχημα του άτυχου τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη πυροδότησε κύμα νομικών και ασφαλιστικών διεκδικήσεων ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων.  Αιτία ήταν οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις που θα καλούνταν να καταβάλλει η ασφαλιστική εταιρεία στην περίπτωση που ήταν οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου  ο τραγουδιστής και στην περίπτωση που ήταν οδηγός μία από τις συνεπιβαίνουσες  στο αυτοκίνητο.  Οι τοξικολογικές  εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ότι ο άτυχος τραγουδιστής είχε καταναλώσει αυξημένες ποσότητες αλκοόλ γεγονός που σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς απομακρύνει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η οικογένειά του αποζημιώσεις της τάξης των 800.000-1.000.000 ευρώ από την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το όχημα  ΕΑΝ ήταν οδηγός ο τραγουδιστής.

 

Σε ότι αφορά τις άλλες δύο επιβαίνουσες του οχήματος, σύμφωνα με δηλώσεις  που φιλοξενούνται  στην ιστοσελίδα Life.gr , αξιωματικοί της Τροχαίας και δικηγόροι  διευκρινίζουν ότι «δικαιούται αποζημίωση η 31χρονη Μίνα Αρναούτη, η οποία φορούσε ζώνη στο πίσω κάθισμα, δεν φέρει ευθύνη για το συμβάν και υπέστη σοβαρότατη σωματική βλάβη. Δικαιούται χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας, για την αποθεραπεία της, για ψυχική βλάβη και για τα έσοδα που έχασε από την απουσία από την εργασία της. Στη συνέχεια, συνηθίζεται η ασφαλιστική εταιρία να προσφεύγει εναντίον της οικογένειας του οδηγού για να πάρει πίσω τα χρήματα.

Εναπόκειται στην κα Αρναούτη το κατά πόσο θα στραφεί στη συνέχεια κατά της οικογένειας του οδηγού. Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, σε περίπτωση που αποδειχτεί και τυπικά ότι ήταν συνοδηγός, θα χάσει ένα μέρος της αποζημίωσης διότι στην κατάθεσή της παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε ζώνη. Δεν συγκρίνεται με την υπόθεση Αρναούτη λόγω της πολύ μικρότερης βλάβης που υπέστη. Εκτός και αν ιατρικά αποδειχτεί ψυχική βλάβη. Δικαιούται πάντως κάποια αποζημίωση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*