Πότε θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα;

 

Από αναβολή σε αναβολή πάει η υπόθεση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, καθότι παρά τις όποιες εξαγγελίες από το υπουργείο Οικονομικών, η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων και αυτών που φέρουν σήμα ασφάλισης δεν έχει ακόμη προχωρήσει.

 

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει περί τα τέλη Απριλίου και εφόσον πρώτα το υπουργείο δημιουργήσει μια ομάδα υπαλλήλων που θα χρεωθούν το θέμα και θα «τρέξουν» τις σχετικές διαδικασίες.

 

Τη νέα… υποσχετική στον κλάδο φέρεται να έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξίαδης, ο οποίος συνομιλώντας με υψηλόβαθμους παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς δεσμεύθηκε ότι η υπόθεση ανασφάλιστα οχήματα θα ξεκολλήσει μέσα στον Απρίλιο ή το αργότερο προς τα τέλη του μήνα.

 

Πάντως, κατά τους ασφαλιστές, είναι κρίσιμο η όλη διαδικασία να ξεκινήσει πριν τις αργίες του Πάσχα, ώστε όσοι διατηρούν ανασφάλιστα τα οχήματά τους να τα ασφαλίσουν πριν ξεκινήσουν για τις διακοπές τους.

 

Στο μεταξύ, βέβαια, όσο ο χρόνος κυλά τόσο θα χάνονται ασφάλιστρα και όπως υπολογίζουν στελέχη της αγοράς, κάθε μήνας που περνά και το κυνήγι των ανασφάλιστων οδηγών δεν αρχίζει, θα χάνονται περί τα 10 εκατ. ευρώ.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*