British American Tobacco: Έναρξη για το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο του Πειραιά

Το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco ξεκίνησε επισήμως τη λειτουργία του στον Πειραιά. Πρόκειται για ένα σημαντικό εμπορικό κόμβο, που, σε συνέχεια της δέσμευσης της εταιρείας για επενδύσεις στην ελληνική αγορά, φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στον Πειραιά, ο οποίος προτιμήθηκε από τον διεθνή όμιλο σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια για τη δημιουργία του Κέντρου.

Στην επίσημη έναρξη, που έγινε παρουσία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, παρουσιάστηκαν τα πολλαπλά θετικά οφέλη που θα έχει το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco για την κίνηση στο λιμάνι, τις μεταφορές και την ελληνική οικονομία γενικότερα. Στην ανάπτυξή του έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών, δημιουργώντας έναν διεθνή κόμβο στον οποίο διακινούνται από την Ευρώπη προϊόντα ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ και μεταφέρονται σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η απόφαση αυτή έχει δυνατότητα να τριπλασιάσει τον όγκο προϊόντων, συμβάλλοντας στην απασχόληση στην περιοχή, με μεγάλη αύξηση στη διακίνηση και στον αριθμό των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων, κάτι που γίνεται εφικτό με τη λειτουργία του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου. Σε πρώτη φάση, προβλέπεται να φτάνουν στην Ελλάδα πάνω από 2 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια ετησίως από 5 εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη.

O υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στη διάρκεια της τελετής για την έναρξη του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου της British American Tobacco στην Ελλάδα αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται με τέτοιες επενδυτικές κινήσεις. «Η δυναμική της χώρας είναι δεδομένη και είναι σημαντικό που μεγάλες εταιρείες την αξιοποιούν φέρνοντας τον στόχο της ανάπτυξης ακόμα πιο κοντά» ανέφερε.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ Gianpiero Pazzanese αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του ομίλου στην ελληνική αγορά και στη δυναμική της, όσο και στη δυνατότητα της Ελλάδας να λειτουργήσει ως ευρύτερο περιφερειακό οικονομικό και εμπορικό κέντρο. «Με την έναρξη της λειτουργίας του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου η British American Tobacco δείχνει έμπρακτα τη διαρκή υπόσχεσή της να δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία. Τώρα, η δέσμευση αυτή πάει ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας τον Πειραιά φορέα της αξίας αυτής και για άλλες αγορές, κάτι που θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο για την ελληνική οικονομία».

Στη σημασία της συνεργασίας με την British American Tobacco αναφέρθηκε ο οικονομικός διευθυντής της Cosco Ελλάς Γιάννης Δεσποτίδης, τονίζοντας ότι: «Η συμφωνία συνεργασίας της Cosco με την British American Tobacco είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον Πειραιά και τις δυνατότητες του, οι οποίες για πρώτη φορά ξεδιπλώνονται και σε έκταση και σε ένταση, με την επένδυση του Ομίλου Cosco». Επίσης, ανέφερε ότι: «Το κλειδί για το μέλλον είναι η προσαρμογή στις προκλήσεις και τις ανάγκες ενός απαιτητικού και ανταγωνιστικού παγκόσμιου περιβάλλοντος. Έτσι, μπορεί και πρέπει να υπηρετείται το κοινό καλό. Το παράδειγμα της British American Tobacco και της Cosco πρέπει να βρει μιμητές παντού. Το έχουμε ανάγκη για το καλό της Ελλάδας».

Τον υπουργό Επικρατείας συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος και ο επενδυτικός σύμβουλος του υπουργού Θάνος Νιφόρος. Επίσης, στην τελετή για την έναρξη του Διαμετακομιστικού Κέντρου παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, βουλευτές, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι τοπικών αρχών αλλά και σημαντικών παραγόντων της οικονομίας.

Στον χαιρετισμό του για τη λειτουργία του νέου Κέντρου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης ανέφερε τη σημασία της δημιουργίας του εμπορικού αυτού κόμβου για τον Πειραιά και την ελληνική οικονομία. «Είναι σημαντική η παρουσία του μεγάλου διεθνούς ομίλου της British American Tobacco, της οποίας χαιρετίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία να λειτουργήσει και να εγκαινιάσει το Διεθνές Διαμετακομιστικό του Κέντρο στο λιμάνι του Πειραιά και στη λιμενική εγκατάσταση της ΣΕΠ ΑΕ, κατανοώντας τη δυναμική της χώρας. Στρατηγικές κινήσεις όπως η σημερινή δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει μέλλον και αναπτυξιακές προοπτικές, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*