Ο κ. Πάνος Δημητρίου

Generali: «Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας»

Φόρο τιμής στην ακούραστη ομάδα της Generali αποτέλεσε η φετινή εκδήλωση ενημέρωσης προσωπικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Οι 250 εργαζόμενοι της εταιρείας έδωσαν το παρών στην ετήσιά τους συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν για τη στρατηγική και τους στόχους της επόμενης χρονιάς.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, καθώς η Generali συμπληρώνει 130 σταθερής παρουσίας στην ελληνική αγορά. «Η Generali αποτελεί μια ιστορική εταιρεία που αγκαλιάζει το αύριο και δεν φοβάται να ανοίξει νέα κανάλια επικοινωνίας με τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι μπορούμε να αλλάζουμε. Έχουμε τη δύναμη, την πειθαρχία και τη θέληση να μετασχηματίζουμε την εταιρία σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε εποχής» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Πάνος Δημητρίου κάνοντας ιστορική αναδρομή στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

H Generali την τελευταία δεκαετία καταγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία, επιτυγχάνοντας όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά αποτελέσματα. Ωστόσο ο κ. Δημητρίου επεσήμανε: «Δεν μένουμε απλώς στα νούμερα. Στόχος μας είναι η πρωτοπορία. Σταθερά, θέτουμε τους στρατηγικούς μας στόχους ώστε να μην προσαρμοζόμαστε απλώς στις συνθήκες, αλλά να είμαστε διαμορφωτές αυτών. Γιατί θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, ταχύτεροι, αποτελεσματικότεροι».

Για την επίτευξη των στόχων αυτών η Generali εργάζεται, ήδη, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά και τη σταδιακή ψηφιοποίηση και απλοποίηση των διαδικασιών της, ώστε να παρέχει τη βέλτιστη εμπειρία στον πελάτη, ο οποίος εκτιμά την ορθή διαχείριση του χρόνου του και απορρίπτει καθετί πολύπλοκο. «Μια ανεξερεύνητη αγορά υπάρχει εκεί έξω. Γνωρίζουμε τι θέλουν οι πελάτες μας και θα είμαστε εκεί για να τους το προσφέρουμε. Στόχος μας να κάνουμε τη ζωή τους πιο απλή και πιο εύκολη. “Simpler & Smarter”, όπως ορίζει και η φιλοσοφία του ομίλου παγκοσμίως» τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στο προσωπικό, είπε: «Πίσω από κάθε επιτυχία μας βρίσκεστε εσείς. Έχουμε μια ομάδα που σίγουρα διαθέτει ταλέντο και επενδύει στη σκληρή δουλειά και τη συνεργασία. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο χωρίς ευνοϊκό άνεμο και τα έχουμε καταφέρει. Αυτή η συσσωρευμένη εμπειρία μας, η δουλειά σας, είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Ξέρουμε όμως πως ό,τι κάνουμε σήμερα το κάνουμε με ένα κοινό όραμα για το μέλλον».

DSC_5444

Ο κ. Jim Lawless

Θέλοντας να δώσει το στίγμα των μελλοντικών στόχων της Generali, ο κ. Δημητρίου παρέδωσε τη σκυτάλη στον διεθνή ομιλητή και παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβουλο επιχειρήσεων Jim Lawless. Ο άνθρωπος φαινόμενο, που κατάφερε να γίνει τζόκεϊ μέσα σε μόλις 12 μήνες και παγκόσμιος ρέκορντμαν, ως ο πρώτος Βρετανός που κατάφερε να κάνει ελεύθερη κατάδυση στα 101 μέτρα, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει καλύτερο παράδειγμα για την επιτυχημένη ομάδα της Generali.

Με αξεπέραστο χιούμορ και με τον πλέον παραστατικό τρόπο, ο κ. Lawless διηγήθηκε τα στάδια προετοιμασίας του για κάθε, φαινομενικά, αδύνατο στόχο που έθετε, εμπνέοντας και συγκινώντας το κοινό. «Ακούει κανείς από το κοινό φωνές;» ρώτησε ο κ. Lawless, αναφερόμενος με χιούμορ στους προσωπικούς φόβους που μας καθηλώνουν. «Κάθε αλλαγή ενέχει ρίσκο και φόβο. Ωστόσο, ο καθένας από εμάς κρατάει το στιλό με το οποίο γράφει τη δική του προσωπική ιστορία. Τώρα είναι η στιγμή να ξεχωρίσουμε και να καινοτομήσουμε. Κάθε αποτέλεσμα, κάθε ενέργεια, κάθε επιτυχία προϋποθέτει την απόφαση. Εσείς έχετε αποδείξει πως μπορείτε να υπερβείτε τα εμπόδια. Έχετε ήδη γράψει μια επιτυχημένη ιστορία και μου φαίνεστε ιδιαίτερα αποφασισμένοι για τη συνέχεια» είπε κλείνοντας την ομιλία του, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων προς απάντηση.

Το ίδιο βράδυ ακολούθησε το καθιερωμένο πάρτι του προσωπικού, όπου ανακοινώθηκε η υπάλληλος της χρονιάς, ενώ βραβεύτηκαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εργαζόμενοι για τη μακροχρόνια συμβολή τους στην Generali.

Βραβεύσεις πολυετίας υπαλλήλων 2015
Σοφία Κόλλια 20 χρόνια
Αθανάσιος Μαρνέζος 20 χρόνια
Γιώργος Σάχνικας 20 χρόνια
Ειρήνη Μαριβίδου 20 χρόνια
Στυλιανός Φαρσιαρώτος 20 χρόνια
Μαρία Σταματίου 20 χρόνια
Κρυσταλλία Ρουσοπούλου 30 χρόνια
Γιώργος Καπνιάς 35 χρόνια


Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*