Μακριά από παρωχημένες νοοτροπίες και με στρατηγική ανάπτυξης η Interamerican

[starbox]

Είπε πολλά και ενδιαφέροντα χθες ο κ. Κώτσαλος της Interamerican.  Πρώτα απ’ όλα επιβεβαίωσε αυτό που γράφει για καιρό το I.W .  Ότι οι ιδιωτικές συντάξεις είναι  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ συμπληρωματικά  προϊόντα στην κύρια σύνταξη και ότι γενικότερα οι Συντάξεις είναι μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για τις ασφαλιστικές τώρα με τα Solvency II.

Ο κ. Κώτσαλος ουσιαστικά διαφοροποιήθηκε από την παλιά παρωχημένη νοοτροπία των κάποιων ασφαλιστικών εταιρειών «όλα τα σφάζω , όλα τα μαχαιρώνω»  δίνοντας μία ειλικρινή απάντηση σε όσους  αιθεροβάμονες που βλέπουν ότι οι ασφαλιστικές μπορεί να αντικαταστήσουν την κοινωνική ασφάλιση.  Μπορούν να συμπληρώσουν , είπε , αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο.  Η αποθεματοποίηση και η προσφορά αποδόσεων μέσα σε καθεστώς Solvency II και σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων είναι επίπονη υπόθεση.  Επιπλέον , δεν μπορούν οι ασφαλιστικές- συμπληρώνουμε εμείς-  να λειτουργήσουν μαζικά με το υπάρχον καθεστώς οικονομικής ύφεσης και χωρίς ατομικούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς. Μπορούν  να παρέχουν  κάποια μικρή σύνταξη για 10-15-20 χρόνια σε μερικές χιλιάδες ασφαλισμένους αλλά δεν μπορείς να παρέχεις σύνταξη για 20-30-40 χρόνια σε εκατομμύρια ασφαλισμένους με ηλικιακές, μισθολογικές και άλλες ιδιαιτερότητες.

Σε ότι αφορά τα προϊόντα υγείας, τόνισε ότι για πρώτη φορά προσέρχονται στα προϊόντα του κλάδου 30άρηδες , γεγονός που δείχνει την ανησυχία τους για το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης.

Τέλος δεν παρέλειψε να πετάξει τη σπόντα του για τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου.  Η Anytime βρίσκεται στη μέση της τιμολογιακής κλίμακας παρά τις κατά καιρούς κατηγορίες ενώ αυτοί που πρωτοστατούν στις μειώσεις (ενώ δεν θα έπρεπε) είναι κυρίως κάποιοι « μεγάλοι ξένοι παίκτες»  στην αγορά.

Κατά τ’ άλλα , τα φορολογικά μέτρα που ακούγονται και ο νέος τρόπος που εικάζεται ότι θα είναι η φορολογία αυτοκινήτου , προβληματίζουν ιδιαίτερα τις μικρότερες ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και τις πολυεθνικές. Πλέον η ασφάλιση γίνεται ένα ιδιαίτερα επίπονο σπορ και εξαιρετικά περίπλοκο αφού , θα πρέπει οι εταιρείες να προσέχουν και την αποθεματοποίησή τους και τους κινδύνους που αναλαμβάνουν και την ταχύτητα αποζημιώσεων και είσπραξης ασφαλίστρων.  When the going gets taugh…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*