Eurolife :  Πέρασε στη Fairfax αλλά αυξάνει τις συνέργειες σε νέα προιόντα με τη Eurobank

[starbox]

Aλλαξε βασικό μέτοχο αλλά ενδυνάμωσε τις συνεργασίες της με τον παλιό βασικό μέτοχο την Eurobank, η Eurolife, προωθώντας ένα νέο  επενδυτικό-ασφαλιστικό προιόν , το Optimal  που έχει ως στόχο να προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις  σε σχέση με τα καθιερωμένα επενδυτικά και ασφαλιστικά προϊόντα.

Το Optimal είναι ένα 10ετές πρόγραμμα ασφάλισης Ζωής συνδεδεμένο με επενδύσεις. Το ασφάλιστρο καταβάλλεται εφάπαξ ενώ το νόμισμα βάσης είναι το Ευρώ.  Η ασφαλιστική κάλυψη αποτελεί  μία πρόσκαιρη Ασφάλιση Ζωής που διαμορφώνεται από το 7,5% του συνολικού καθαρού καταβαλλόμενου ασφαλίστρου.  Επενδύει  σε Αμοιβαία Κεφάλαια της Eurobank Asset Management  το 92,5% του συνολικού καθαρού καταβαλλόμενου ασφαλίστρου. Το επενδυτικό σκέλος συνδέεται με την αξία μεριδίου δύο Αμοιβαίων Κεφαλαίων Λουξεμβούργου της Eurobank Fund Management Company (Luxembourg) S.A. . Τα συγκεκριμένα Αμοιβαία Κεφάλαια επιλέχθηκαν έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη διασπορά, με στόχο τη βελτιστοποίηση της σχέσης κινδύνου / απόδοσης. Τα δύο αυτά αμοιβαία κεφάλαια του επενδυτικού σκέλους είναι το  Αμοιβαίο Κεφάλαιο (LF) Fund of Funds Global Low, που  στοχεύει σε κεφαλαιακή απόδοση σε μεσαίο / μακροχρόνιο ορίζοντα παρέχοντας μία συντηρητική, ισορροπημένη έκθεση σε πληθώρα κατηγοριών επενδύσεων που περιλαμβάνουν μετοχές, ομόλογα, ακίνητη περιουσία, εμπορεύματα και ρευστά διαθέσιμα και το  Αμοιβαίο Κεφάλαιο (LF) Fund of Funds Equity Blend, στοχεύει στην επίτευξη κεφαλαιακών κερδών σε μακροχρόνιο ορίζοντα από επενδύσεις σε άλλα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζονται κορυφαίοι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, που με τη σειρά τους τοποθετούνται σε μετοχές εταιριών που διαπραγματεύονται στις διεθνείς μετοχικές αγορές συμπεριλαμβανομένων των αγορών των ΗΠΑ, Ευρώπης, Ιαπωνίας όπως και των Αναδυομένων Αγορών.

Στους ασφαλισμένους παρέχεται η δυνατότητα ολικής ή μερικής εξαγοράς του λογαριασμού επένδυσης ένα (1) μήνα μετά την ημερομηνία έναρξης του ασφαλιστηρίου σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος. Τέλος , η είσπραξη γίνεται στη λήξη της αξίας του λογαριασμού επένδυσης εφάπαξ ή ως σύνταξη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*