Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο, είσοδος

Δεύτερες σκέψεις  για την πώληση  της Εθνικής Ασφαλιστικής

 

Δεύτερες σκέψεις για το ενδεχόμενο η Εθνική Ασφαλιστική να μην πουληθεί φαίνεται πως περνούν από το «μυαλό» του μετόχου, θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα asset που γεννά κάθε χρόνο υψηλή κερδοφορία η οποία στηρίζει το καθαρό αποτέλεσμα της Εθνικής Τράπεζας.

 

Τα ανωτέρω αναφέρουν πληροφορίες του IW, σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση για την πώληση της μεγαλύτερης θυγατρικής της Εθνικής δεν έχει ακόμη ληφθεί. Το πρόβλημα βέβαια προκειμένου η εταιρεία να μην πουληθεί είναι το γεγονός ότι τα κεφάλαια τα οποία θα λάβει η τράπεζα από ένα ανάλογο deal έχουν προβλεφθεί ως μελλοντικό έσοδο στο πλαίσιο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης, αποτελώντας ουσιαστικά μνημονιακή δέσμευση του ομίλου.

 

Μάλιστα, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της εταιρείας έχουν ατύπως εκδηλώσει προς την τράπεζα δύο από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρες, οι οποίες ελέγχονται από ξένους μετόχους.

 

Μένει πλέον να δούμε ποια απόφαση θα λάβει η Εθνική Τράπεζα για το θέμα, όπως και το πως θα τοποθετηθεί σχετικά η νέα διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεδομένου ότι αυτή φέρει την ευθύνη την επίτευξη των στόχων της εταιρείας, που και φέτος προβλέπουν την εξασφάλιση υψηλής κερδοφορίας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*