Η έλλειψη κουλτούρας επιχειρηματικής συνεργασίας τορπιλίζει τα ΣΔΙΤ ιδιωτικών και δημόσιων εταιρειών

[starbox]

Mιας και την Δευτέρα θα υπάρξει η ενημέρωση των δημοσιογράφων για τα αποτελέσματα της Interamerican, αξίζει να σημειώσουμε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που έχει ο μητρικός όμιλος της , η Αchmea εντός του ολλανδικού συστήματος. Ο ολλανδικός όμιλος έχει επενδύσει στην ίδρυση του Γενικού Ταμείου Συντάξεων (Central Beheer General Pension Fund) καταλαμβάνοντας μία σημαντική θέση στην αγορά των συνταξιοδοτικών προϊόντων στις Κάτω Χώρες.

Εκεί βρίσκεται και η μεγάλη διαφορά στην οργάνωση των συστημάτων ΣΔΙΤ μεταξύ ιδιωτικών και ασφαλιστικών εταιρειών σε Ολλανδία και Ελλάδα. Στην Ολλανδία πρώτα φτιάχνουν κοινοπρακτικά συνταξιοδοτικά ιδιωτικά σχήματα και μετά έρχονται σε επαφή με το κράτος. Στην Ελλάδα πρώτα θέλουν το O.k του Ελληνικού Δημοσίου και μετά σκέφτονται να συνεργαστούν σε κοινές επενδύσεις. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Αν θέλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να έχουν μερίδια αγοράς και συνεργασία με το κράτος σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας ασφάλισης (είτε αφορά τις Συντάξεις , είτε την Υγεία) θα πρέπει πρώτα να αποκτήσουν την επιχειρηματική κουλτούρα να συνεργάζονται μεταξύ τους και μετά να ζητήσουν από το κράτος να δημιουργηθούν ΣΔΙΤ.

Ωραίες είναι οι διακηρύξεις για μεικτά σχήματα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου αλλά πως μπορούν να προωθηθούν όταν έχει ανοίξει η κόντρα μεταξύ της νυν διοίκησης του δικού τους επικουρικού ταμείου (εργαζομένων) ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας , όταν δημοσίως οι CEO των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών αποκλείουν άμεσες συνεργασίες σε θέματα Υγείας και Συντάξεων, όταν οι εταιρείες Γενικών Ασφαλίσεων ‘σκοτώνονται’ για μερικά συμβόλαια παραπάνω στην Αθήνα και στην Περιφέρεια;

Θέλετε πραγματικά ΣΔΙΤ ιδιωτικών ασφαλιστικών και Ασφαλιστικών Ταμείων; Μάθετε να συνεργάζεστε μεταξύ σας κατά τα πρότυπα της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας. Φτιάξτε εσείς μία κοινοπραξία ισχυρή και βιώσιμη και μετά ζητείστε από το Κράτος την εμπιστοσύνη του για τα Επαγγελματικά Ταμεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*