Ο χειρουργός Γ. Παπάζογλου, διευθυντής του τμήματος μαστού της Αθηναϊκής Mediclinic, με στελέχη της κλινικής και της Interamerican

Κλινική εξέταση μαστού για τις εργαζόμενες της Interamerican

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και στο πλαίσιο των ιδιαίτερων παροχών της στην εταιρική κοινωνία, που εγγράφονται στο σχέδιο ΕΚΕ «Πράξεις Ζωής», η Interamerican οργάνωσε κλινική εξέταση μαστού για τις εργαζόμενες στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας και στις εγκαταστάσεις του ΙΤ και της Anytime στην Καλλιθέα.

Συνολικά 55 άτομα εξετάστηκαν από τον Γιώργο Παπάζογλου, χειρουργό και διευθυντή του τμήματος μαστού της Αθηναϊκής Mediclinic, που περιλαμβάνεται στις υποδομές υπηρεσιών υγείας της Interamerican. H εν λόγω εξέταση αποτελεί τακτική παροχή σε ετήσια βάση, επιπροσθέτως των παροχών υγείας της εταιρείας στο προσωπικό της, που αναπτύσσονται με το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης, άμεσης ιατρικής βοήθειας και λοιπών ειδικών εξετάσεων (οστεοπόρωσης, μυοσκελετικών παθήσεων, πελματογραφήματος κ.ά.).

Στη σχετική ανακοίνωση η ασφαλιστική επισημαίνει ότι τα κακοήθη νεοπλάσματα του μαστού αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας των γυναικών. Στη χώρα μας ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται σε περίπου 4.500 άτομα, με συχνότητα 1 προς 8 όσον αφορά την εμφάνιση κατά τη διάρκεια του βίου μιας γυναίκας, ενώ στο 70% εξ αυτών δεν υφίσταται οικογενειακό ιστορικό.

Για την Interamerican, τόσο στο επίπεδο των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της στην υγεία όσο και στο επίπεδο των πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας, η πρόληψη αποτελεί βασική στρατηγική προτεραιότητα και γι’ αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει αναπτύξει ιδιαίτερα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, παρέχοντας και χορηγικά αυτή τη δυνατότητα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*