Δραματική η κατάσταση υγείας των γυναικών στην Ειδομένη

Στην πλέον δυσμενή θέση, μετά τους ανάπηρους, βρίσκονται οι γυναίκες στην Ειδομένη, οι οποίες αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα, ακολουθώντας τα βήματα των συζύγων τους που έχουν προπορευθεί προς τις χώρες της Δύσης.

Η έλλειψη συνθηκών υγιεινής, η ελλιπής σίτιση και το άγχος καταβάλλουν ιδιαίτερα τις εγκύους, όπως λέει μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο γερμανικό περιοδικό «Focus». «Οι γυναίκες που βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη κινδυνεύουν άμεσα. Υποσιτίζονται, οι συνθήκες υγιεινής είναι μηδαμινές και οι περισσότερες από αυτές γεννούν πρόωρα, ενώ υπάρχουν κι αυτές που αποβάλλουν εξαιτίας του άγχους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, το σύνολο των γυναικών στον καταυλισμό ο οποίος έχει στηθεί επάνω σε έναν λασπότοπο χωρίς τρεχούμενο νερό και με ελάχιστες χημικές τουαλέτες, κινδυνεύει άμεσα από μια σειρά ασθένειες. Είναι χαρακτηριστικές οι μαρτυρίες από εθελοντές των ΜΚΟ που δρουν στην περιοχή, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι μουσουλμάνες ντρέπονται να ζητήσουν ακόμη και σερβιέτες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους…

Πηγή: pronews.gr μέσω virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*