«Τελειώνει» ο χρόνος για τα ανασφάλιστα οχήματα

[starbox]

Περιορισμένο χρόνο έχουν όσοι δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους για να γλιτώσουν τα πρόστιμα που προβλέπονται από το νόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ετοιμαστεί η σχετική απόφαση -την οποία υπογράφει ο Αναπληρωτής υπουργός, Τ. Αλεξιάδης– και αναμένεται το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, προκειμένου να ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τους παραβάτες.

Θυμίζουμε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τον εντοπισμό των οχημάτων που δεν έχουν ασφάλιση υπήρχε, ωστόσο δεν είχε εφαρμοστεί. Σε κινήσεις και συναντήσεις  για την εφαρμογή του είχε προχωρήσει τόσο η ΕΑΕΕ, όσο και ο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, που σε συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, είχε θέσει το πρόβλημα και είχε ζητήσει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τον εντοπισμό και επιβολή κυρώσεων.

Οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν παραδώσει πινακίδες και δεν έχουν κάνει ασφάλιση αστικής ευθύνης μετά από τις διασταυρώσεις των αρχείων θα λάβουν σχετικά ειδοποιητήρια και πρόστιμο 250 ευρώ. Θα κληθούν να ασφαλίσουν το όχημά τους μέσα σε λίγες ημέρες και αν το διάστημα που ορίζεται παρέλθει θα τους επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ και θα έρθουν αντιμέτωποι με την αφαίρεση πινακίδων, της άδειας κυκλοφορίας και οδήγησης για έξι μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*