Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους συνεργάτες της Ατλαντικής Ένωσης

Ένα ολοκληρωμένο και καθαρά ανθρωποκεντρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρει στους συνεργάτες της η Ατλαντική Ένωση, σε συνέχεια των επιτυχημένων σεμιναρίων της περυσινής περιόδου, που πραγματοποιήθηκαν για πλήθος θεμάτων σε 22 πόλεις και νησιά.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Εκπαίδευσης της εταιρείας έχει ετοιμάσει και για το 2016 ένα πλήρες εκπαιδευτικό πλάνο, που περιλαμβάνει θεματικές ενότητες όπως:

  • ανάλυση τεχνικών στοιχείων προγραμμάτων ασφάλισης όλων των κλάδων
  • τεχνικές ανάπτυξης δεξιοτήτων και νέες μεθόδους πωλήσεων των προϊόντων αυτών
  • το ασφαλιστικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στον τομέα των συντάξεων και της υγείας
  • το περιβάλλον του θεσμικού πλαισίου, όπως αυτό αποτυπώνεται μέσα από κοινοτικές οδηγίες και την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική νομοθεσία.

Όλα τα σεμινάρια της Ατλαντικής Ένωσης επαναλαμβάνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους, με τρόπο ώστε να παρέχεται δυνατότητα συμμετοχής σε όσους συνεργάτες επιθυμούν να αυξάνουν ή/και να συμπληρώνουν τις γνώσεις τους. Το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ημερομηνίες, ώρες και θεματική ενότητα) αναμένεται να γνωστοποιηθεί σύντομα.

Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται τα εγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης σεμινάρια, με βάση την πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤτΕ 45/2014, στο πλαίσιο της επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Με το πέρας τους και υπό την προϋπόθεση επιτυχούς αξιολόγησης αποστέλλεται η σχετική βεβαίωση περαίωσης.

Άλλωστε η Ατλαντική Ένωση υπενθυμίζει πως η συγκέντρωση των βεβαιώσεων (15 ωρών κατ’ ελάχιστο ετησίως και για τους 3 τομείς, και συνολικά 75 ωρών στην πενταετία) είναι απολύτως αναγκαία για την ανανέωση της επαγγελματικής άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. «Το σημαντικότερο όμως όλων», καταλήγει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία, «είναι ότι η παρακολούθηση των σεμιναρίων αυτών φιλοδοξούμε να συμβάλλει στη συνεχή αναβάθμιση των γνώσεων και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε κάθε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*