Ευρωπαϊκή Πίστη–SAS: Στρατηγική επιλογή συνεργασίας ενάντια στην ασφαλιστική απάτη

Τη στρατηγική συνεργασία της με τη SAS στη διαχείριση και καταπολέμηση της απάτης ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Πίστη. Έτσι, με την υιοθέτηση των λύσεων SAS Fraud Framework for Insurance και SAS Visual Analytics, η ασφαλιστική θωρακίζει τόσο την ίδια όσο και το εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων 5.000 συνεργατών που διαθέτει, ενώ παράλληλα στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και στην αυτοματοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών αποζημιώσεων στον κλάδο αυτοκινήτου.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός προηγμένου μηχανισμού analytics, ο οποίος αξιοποιεί πολλαπλές τεχνικές –όπως predictive modeling, text mining, αναζήτηση σε βάσεις δεδομένων, αυτοματοποιημένους επιχειρηματικούς κανόνες, ανίχνευση ανωμαλιών και κανόνες δικτύου– προκειμένου να βελτιστοποιήσει τον εντοπισμό της απάτης. Με τον συγκεκριμένο μηχανισμό, η εταιρεία καταφέρνει επίσης να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία διαχείρισης των απαιτήσεων, να μειώσει τον δείκτη ζημιών (loss ratio), να αυξήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα παρέχοντας καλύτερο customer service και να αυξήσει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά, όπου ήδη διαθέτει περισσότερους από 500.000 ικανοποιημένους πελάτες.

Ο αντιπρόεδρος ΔΣ και γενικός διευθυντής χαρτοφυλακίου Ν. Χαλκιόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η διαχείριση και καταπολέμηση της απάτης είναι από τα πλέον σημαντικά θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Η συνεργασία με τη SAS αποτελεί μια στρατηγική επιχειρηματική απόφαση που θα μας προσφέρει το απαραίτητο στρώμα προστασίας από την απάτη αλλά και θα αυξήσει τις αναλυτικές μας δυνατότητες. Είμαστε βέβαιοι πως η υιοθέτηση των λύσεων SAS Fraud Framework for Insurance και SAS Visual Analytics θα δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Ευρωπαϊκή Πίστη που προσβλέπει για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της ασφαλιστικής αγοράς».

Από την πλευρά του ο Ν. Πέππας, country manager Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας της SAS, σχολίασε: «Με μεγάλη χαρά αλλά και αντίστοιχο αίσθημα ευθύνης υποδεχόμαστε τη συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Πίστη. Αποτελεί σίγουρα τιμή η εμπιστοσύνη που δείχνει η Ευρωπαϊκή Πίστη στην ποιότητα των λύσεων και στους ανθρώπους της SAS. Η επένδυση στις συγκεκριμένες λύσεις θα βοηθήσει την εταιρεία τόσο στην καταπολέμηση της απάτης όσο και στην απόκτηση ακόμα μεγαλύτερου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*