Δ. Γαβαλάκης

Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα του ΠΣΣΑΣ και της Gama Hellas

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για 4η συνεχόμενη χρονιά, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 στο Ίδρυμα Ευγενίδου η εκπαιδευτική ημερίδα «Lead your Team to Success», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων σε συνεργασία με την Gama Hellas.

Στην ημερίδα έδωσαν το παρών 250 συντονιστές και διοικητικά στελέχη πωλήσεων, καταγράφοντας νέο ρεκόρ συμμετοχής, ενώ βασικός εισηγητής ήταν ο διακεκριμένος M. Rooney της Gama International. Συμμετείχαν επίσης 16 συντονιστές από την Κύπρο, με επικεφαλής τον Ζ. Τζερμνιά.

_003

Ι. Τοζακίδης

Την εκδήλωση άνοιξε ο γενικός γραμματέας του ΠΣΣΑΣ και μέλος του board της Gama Hellas Ι. Τοζακίδης, προσφωνώντας τους επίσημους καλεσμένους και καλώντας για χαιρετισμό τους κ.κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο ΕΕΑ, Ι. Καντώρο, γενικό διευθυντή ασφαλιστικών εργασιών, πωλήσεων και marketing ομίλου Interamerican και Ζ. Τζερμνιά, διευθυντή πωλήσεων Eurolife Ltd.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ και μέλος του board της Gama Hellas Δ. Γαβαλάκης, ο οποίος στην εισήγησή του με θέμα «Ευγνωμοσύνη» παρουσίασε την αξία της έννοιας όχι μόνο ως ανθρώπινης αρετής, αλλά και ως μοχλού επιτυχίας στη δουλειά του συντονιστή. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι έχουν όλα αυτά τα χρόνια βοηθήσει την ανάπτυξη του συνδέσμου και της Gama Hellas, προλογίζοντας με ιδιαίτερη αναφορά τον πρόεδρό της Κ. Πεφάνιο.

Ο κ. Πεφάνιος στην ομιλία του με τίτλο «Meet the Future» παρουσίασε τη διαδρομή ίδρυσης της Gama Hellas αλλά και τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες του παραρτήματος και του ΠΣΣΑΣ, τονίζοντας την ιδιαίτερη αξία της Gama International. Στην εισήγησή του ξεχώρισε επίσης η αλληγορική αναφορά στην αξία τήρησης των βασικών αρχών του management στις καθημερινές εργασίες του manager. Στη συνέχεια προλόγισε τόσο τη CEO της GAMA International B. Godsman όσο και τον εισηγητή M. Rooney, με ένα ξεχωριστό video για την καριέρα του και τη βράβευσή του στο Hall of Fame του οργανισμού.

_016

Η B. Godsman, με την ομιλία της «Breakthrough Leadership Change with GAMA», ανέπτυξε τον σκοπό και τη φιλοσοφία της Gama παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το εισαγωγικό video του προγράμματος LAMP 2016. Στην συνέχεια, στο κύριο μέρος της ομιλίας της, ανέπτυξε μεθόδους και ιδέες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο manager ώστε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό των συνεργατών του, και κατέληξε σε έναν κατάλογο 17 δύσκολων ενεργειών στις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να προβεί ο σύγχρονος manager για να είναι μεγάλος ηγέτης.

_045

M. Rooney

Στην ομιλία του με τίτλο «43 Years in 43 Minutes (or More)», ο Μ. Rooney ανέπτυξε τις μεθόδους με τις οποίες κατάφερε να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στα 43 χρόνια της μέχρι σήμερα πορείας του. Οι βασικές αρχές του management, η χρήση της τεχνολογίας και η προσαρμογή της στην καθημερινότητα, η σωστή διαχείριση του χρόνου αλλά και η επένδυση στην εκπαίδευση με την υποστήριξη νέων μεθόδων ήταν  μερικά από τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν στην ομιλία του. O ίδιος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπέγραψε και μοίρασε στους συμμετέχοντες αντίτυπα του βιβλίου «The Power of Coaching», το οποίο έχει συγγράψει μαζί με άλλους εισηγητές της Gama.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον προκάλεσαν και οι εισηγήσεις των δύο βραβευμένων Ελληνίδων συντονιστριών, οι οποίες διαθέτουν αξιόλογη εμπειρία συμμετοχής στα συνέδρια της Gama International, καθώς και η εισήγηση του καθηγητή επιχειρησιακής στρατηγικής και πολιτικής Γ. Πολλάλη.

Συγκεκριμένα, η Λ. Πιτόγλου ανέπτυξε το θέμα «The Secret Within your Team», παρουσιάζοντας τα μυστικά που οδήγησαν σε επιτυχία την ομάδα της. Ανέλυσε επίσης τις αρχές και τις καθημερινές πρακτικές που χρησιμοποιεί και περιέγραψε με γλαφυρότητα τι πρέπει να προσέξει μια γυναίκα manager.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Γ. Πολλάλης μίλησε για τη διαχείριση σε περίοδο κρίσης και ταυτόχρονα προέτρεψε τα στελέχη να μην αφήσουν αυτή την κρίση να πάει χαμένη, αναλύοντας τομείς όπου παρουσιάζονται ευκαιρίες.

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με εκείνη της Φ. Θωμοπούλου, «Αποτελεσματικό Agency Management σε εποχές κρίσης», η οποία παρουσίασε τρόπους στελέχωσης μέσω της τοπικής αγοράς, πελατών και συνεργατών της, και προσφέρθηκε να μοιραστεί με όποιον συνάδελφο θα ήθελε τις εμπειρίες και τις τεχνικές της − μια διαδικασία βοηθητική για όλους, όπως είπε η ίδια.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του M. Rooney, η E. Λαμπαδιάρη, μέλος του board της Gama Hellas, παρουσίασε αναλυτικά τα οφέλη που μπορεί να έχει κανείς ως μέλος του οργανισμού, καθώς και την ξεχωριστή εμπειρία της συμμετοχής στα LAMP που διοργανώνει η GAMA International κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Αμερικής, παρακινώντας τους συμμετέχοντες για την εγγραφή τους στον ειδικό χώρο που λειτουργούσε στην είσοδο της αίθουσας.

Χορηγοί και υποστηρικτές της ημερίδας ήταν οι εταιρείες Interamerican, NN (μεγάλοι χορηγοί), Εθνική, Eurolife, International Life (χορηγοί), ΑΤΕ Ασφαλιστική, AIG, Eurolife, Metlife (υποστηρικές) και Ευρωπαϊκή Πίστη (print sponsor).

«Η ανταλλαγή πρακτικών, εμπειριών και απόψεων μεταξύ των ανθρώπων που επιτελούν το έργο του συντονιστή αποτελεί βασικό μέλημα του συνδέσμου μας αλλά και της Gama Hellas, και για αυτό θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να σχεδιάζουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες για το μέλλον» καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΠΣΣΑΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*