Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Υγεία: Πώς απαντά η Αριστοτέλους στον ΙΣΑ

«Φωτιά» έχουν πάρει τα γραφεία τύπου του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τις τελευταίες μέρες, με τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη να βρίσκονται σε θέση άμυνας για να «αποκρούσουν» τις «επιθέσεις» που δέχονται τόσο από την αντιπολίτευση όσο κι από συνδικαλιστικούς/επιστημονικούς φορείς για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Το πλέον πρόσφατο επεισόδιο αφορά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρό του Γιώργο Πατούλη, ο οποίος κατήγγειλε την Αριστοτέλους και τον ίδιο τον υπουργό για πρόχειρη κι απαράδεκτη διαχείριση σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, με συνέπεια την απώλεια σε ανθρώπινες ζωές (εδώ), αξιώνοντας μάλιστα την παραίτηση του κ. Ξανθού.

Με εξίσου σκληρό τρόπο απαντά στον πρόεδρο του ΙΣΑ η Αριστοτέλους, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως το υπουργείο υλοποιεί σταδιακά ένα συγκροτημένο σχέδιο στήριξης και αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης.

«Ο κ. Πατούλης, εκμεταλλευόμενος τις πολλαπλές ιδιότητες και ρόλους, ψεύδεται, χυδαιολογεί και προκαλεί, ακόμα και όταν η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Το Υπουργείο Υγείας νομοθετεί την καθολική υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, προωθεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, ενισχύει τις ΜΕΘ, παίρνει μέτρα κατά της διαφθοράς στο Σύστημα Υγείας, ευνοεί τη συστηματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς και όχι τον παραγοντισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Μήπως ακριβώς εξαιτίας αυτών των πρωτοβουλιών ενοχλείται ο κ. Πατούλης;»προσθέτει η Αριστοτέλους, η οποία περνώντας στην αντεπίθεση κατηγορεί τον πρόεδρο του ΙΣΑ για απομόνωση από τις εκπροσωπήσεις των γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών.

«Στόχος του δεν είναι η υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας ή των συμφερόντων των γιατρών και της Αυτοδιοίκησης, αλλά η υστερική αντικυβερνητική ρητορεία και η προσωπική προβολή. Συνιστούμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα» καταλήγει.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*