6,5 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις του Επικουρικού για τον όμιλο Ασπίς το 2015

Ασήκωτος παραμένει ο λογαριασμός των εταιρειών του πάλαι ποτέ κραταιού ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς Πρόνοια με τον οποίο επιβαρύνεται το Επικουρικό Κεφάλαιο. Βάσει στοιχείων 2015, το 40% των αποζημιώσεων που κατέβαλε ο φορέας για ζημιές από εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν αφορούσε πέρυσι στις πέντε εταιρείες του ομίλου Ασπίς.

 

Για τη General Union κατέβαλε συνολικά 3,1 εκατ. ευρώ, που ήταν και το μεγαλύτερο ποσό με το οποίο επιβαρύνθηκε ανά εταιρεία. Για την Commercial Value πλήρωσε σε σύνολο 2,3 εκατ. ευρώ, για την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ οι αποζημιώσεις ανήλθαν στο ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ, για τη General Trust οι καταβολές έφθασαν το 0,6 εκατ. ευρώ, ενώ για την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ καταβλήθηκαν μόλις 30.460,74 ευρώ.

 

Για το σύνολο των εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν το Επικουρικό Κεφάλαιο κατέβαλε πέρυσι το ποσό των 16,33 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχούσε σε 1.000 υποθέσεις αποζημιώσεων.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από ένα σύνολο 43 εταιρειών οι οποίες (ιστορικά) έχασαν τις άδειές τους, εκκρεμότητες υπάρχουν για τις 23, και εξ αυτών για τις 10 τα ποσά που καταβάλλονται σε ετήσια βάση περιορίζονται κάτω από τα 50.000 ευρώ. Βέβαια οι υποχρεώσεις του Επικουρικού δεν έχουν τελειωμό, αφού ξεπερνούν σε αξία τα 500 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*