Σε επίπεδα-ρεκόρ ο κύκλος εργασιών του ομίλου Allianz

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλοου

 

Ως ικανοποιητικά κρίνει τα αποτελέσματα της Allianz για το οικονομικό έτος 2015 η διοίκηση του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε επίπεδα-ρεκόρ, στα 125,2 δισ. ευρώ, με αύξηση 2,4% σε ετήσια βάση. Τα λειτουργικά κέρδη για ολόκληρο το περασμένο έτος αυξήθηκαν κατά 3,2% στα 10,7 δισ. ευρώ, λαμβάνοντας ώθηση από το πολύ καλό δ’ τρίμηνο, κατά το οποίο τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 14,5%, στα 2,6 δισ. ευρώ.

1601_Markovic_BPK-Infografik-Highlights-2015-1000x1000px_08SW-Proposal-ENGLISCH
Στον κλάδο γενικών ασφαλειών, τόσο τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα όσο και τα λειτουργικά κέρδη κινήθηκαν ανοδικά, παρότι οι αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές ήταν υψηλότερες σχέση με το 2015. Στον κλάδο Ζωής και Υγείας, η αλλαγή του μείγματος των προσφερόμενων προϊόντων συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα τη μικρή μείωση του κύκλου εργασιών, παρότι το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε. Στον κλάδο Διαχείρισης Ενεργητικού, οι εκροές κεφαλαίων συνεχίστηκαν με μειούμενο ρυθμό, παρόλα αυτά ο περιορισμός των υπό διαχείριση κεφαλαίων επηρέασε αρνητικά την κερδοφορία του εν λόγω βραχίονα.

“Η Allianz  εμφανίζει σταθερά  ισχυρά αποτελέσματα σε ένα ολοένα και πιο δύσκολο χρηματοοικονομικό περιβάλλον”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Oliver Bäte. ¨Η επιχείρησή μας είναι υγιής και πολυσχιδής, κάτι που μας δίνει πεποίθηση ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε υψηλα κέρδη…Εκτιμούμε ότι για το 2016, τα λειτουργικά κέρδη θα διαμορφωθούν γύρω στα 10,5 δισ. ευρώ, συν ή πλην 500 εκατ. ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει την καταβολή μερίσματος 7,30 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 6,6% σε σχέση με το 2014.

“Οι ισχυρές επιδόσεις των ασφαλιστικών μας δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με τις προμήθειες  απόδοσης στον κλάδο διαχείρισης ενεργητικού το δ’ τρίμηνο διαμόρφωσαν τα λειτουργικά κέρδη για ολόκληρο το 2015 κοντά στο ανώτερο όριο του στόχου μας”, πρόσθεσε ο οικονομικός διευθυντής της Allianz, Dieter Wemmer. “Η ενεργητική διαχείριση κινδύνων μας οδήγησε να εμφανίσουμε υψηλό δείκτη κεφαλαίων 200% βάσει των νέων κανόνων της Solvency II, αφήνοντας μας καλά προετοιμασμένους για τις ασταθείς και ευμετάβλητες αγορές του σήμερα”.

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου με τα αποτελέσματα της Allianz για το 2015
Η παρουσίαση προς τους αναλυτές
Η παρουσίαση του οικονομικού διευθυντή της Allianz Dieter Wemmer
H παρουσίαση του μέλους του ΔΣ Maximilian Zimmerer για το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Allianz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*