H κοπή της πίτας από τον CEO της ERGO

ERGO: Κερδοφορία και αύξηση στην παραγωγή

Με σημαντικές επιτυχίες κλείνει το 2015 για την ERGO, οι οποίες αποτελούν αφετηρία για το δυναμικό ξεκίνημα της νέας χρονιάς με υψηλούς στόχους και οφέλη για τους ασφαλισμένους.

Το 2015 η κερδοφορία της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 36 εκατ. ευρώ και η παραγωγή ασφαλίστρων ενισχύθηκε κατά 2% στα 140 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο της αγοράς στις  γενικές  ασφαλίσεις υποχώρησε κατά 8%. Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς ενίσχυσαν τη θέση της ERGO στην ελληνική αγορά και επέτρεψαν στη διοίκηση της εταιρείας να βελτιώσει τις παροχές στο δίκτυο των συνεργατών της και τους πελάτες της, ανανεώνοντας προς όφελός τους την προσφορά της για δωρεάν παροχή check up στους ασφαλισμένους του κλάδου αυτοκινήτου. Παράλληλα, η ERGO έχει αναβαθμίσει την τεχνολογική της υποδομή προσφέροντας υπηρεσίες που διευκολύνουν τόσο τους πελάτες όσο και τους συνεργάτες της.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Αθήνας

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Αθήνας

Τα παραγωγικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο εταιρικών εκδηλώσεων που πραγματοποίησε η ERGO Ασφαλιστική με αφορμή το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, παρουσία συνεργατών από όλη την Ελλάδα, διευθυντικών στελεχών, αντασφαλιστών και εκπροσώπων συνεργαζόμενων εταιρειών. Το κεντρικό μήνυμα της κάθε εκδήλωσης ήταν «Μαζί κάνουμε τη διαφορά», υπηρετώντας αξίες όπως η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια, η κατανόηση και η φροντίδα – οι αξίες της ERGO.

Ο Θ. Κοκκάλας

Ο Θ. Κοκκάλας

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση ο CEO της ERGO Ελλάδας Θεόδωρος Κοκκάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, που επισφραγίζουν μια πολυετή κερδοφόρο πορεία, ενώ εκτενή αναφορά έκανε στις προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς που έχουν επίκεντρο την ψηφιοποίηση των εργασιών. «Digitalization είναι η λέξη που θα πρέπει να θυμόμαστε από εδώ και πέρα και θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας», τόνισε ο κ. Κοκκάλας, καλώντας τους συνεργάτες της εταιρείας να προετοιμαστούν για το μέλλον, «που θα είναι ψηφιακό και σε επίπεδο επικοινωνίας και σε επίπεδο πώλησης».

Ο CEO της ERGO Ελλάδας εκτίμησε  ότι τα περιθώρια ανάπτυξης της αγοράς είναι μεγάλα και αναδεικνύουν το ρόλο της διαμεσολάβησης για την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα καταναλωτή. «Αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της χαμηλής ασφαλισιμότητας στη χώρα μας, το δίκτυο της εταιρείας καλείται να θέσει το ασφαλιστικό προϊόν στις προτεραιότητες του Έλληνα», κατέληξε ο κ. Κοκκάλας.

Ο Σ. Τσαούσης

Ο Σ. Τσαούσης

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έγινε από τον διευθυντή του Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO Ελλάδος Στάθη Τσαούση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Τσαούσης κάλεσε τον καθένα από τη δική του θέση και με το ρόλο που έχει, να κάνει τη διαφορά: να πλησιάσει πιο κοντά στον πελάτη και να κατανοήσει τις ανάγκες του, να σκεφθεί μια καινούρια λύση, να κάνει μια καινούρια πρόταση και να ξεχωρίσει ως ο συνεργάτης που εμπνέει πραγματική εμπιστοσύνη. «Η ατομική μας προσπάθεια αθροίζεται στη συνολική εικόνα και απόδοση της εταιρείας. Όλοι είμαστε πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της μεγάλης οικογένειας ERGO», υπογράμμισε.

Ο Δ. Χατζηπαναγιώτου

Ο Δ. Χατζηπαναγιώτου

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου ανέλυσε τις δράσεις που ανέλαβε η εταιρεία την προηγούμενη χρονιά για τη διευκόλυνση του έργου των συνεργατών της. Μεταξύ αυτών ο νέος κανονισμός πωλήσεων, οι ειδικές ρυθμίσεις για την άμβλυνση των συνεπειών των capital controls, η λειτουργία του ERGO Portal και η ψηφιακή διαχείριση συμβολαίων, η δυνατότητα πληρωμής των ασφαλίστρων με πιστωτική κάρτα, η απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ, τα νέα προϊόντα του κλάδου περιουσίας με έμφαση στην ασφάλιση κατοικιών και καταστημάτων. Για το 2016 η πολιτική της ERGO περιλαμβάνει, εκτός από βελτιώσεις στα τιμολόγια των προϊόντων της για τους ασφαλισμένους της, την παράταση του bonus διατήρησης και αύξησης χαρτοφυλακίου για το δίκτυο.

Η Μ. Αντωνάκη

Η Μ. Αντωνάκη

Την εκδήλωση της ERGO στην Αθήνα χαιρέτισε η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος Μαργαρίτα Αντωνάκη, η οποία στην ομιλία της ξεχώρισε την εξαιρετική πορεία του κλάδου ζωής, που ενισχύθηκε κατά 15% το πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά ανακόπηκε το δεύτερο εξάμηνο του έτους λόγω της επιβολής των capital controls. Η επιβολή των περιοριστικών μέτρων είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση των εργασιών κατά 5,8%, αλλά παρόλα αυτά οι αποζημιώσεις έφτασαν τα 3 εκατ. ευρώ και στα θετικά της προηγούμενης χρονιάς αναγνωρίζεται η αλλαγή του κλίματος στην ελληνική αγορά, καθώς, σύμφωνα με την κ. Αντωνάκη, «ο κόσμος συνειδητοποιεί πλέον ότι δεν μπορεί να περιμένει τα πάντα από το κράτος».

Τα βραβεία

Τα βραβεία

Ο  κ. Τσαούσης  επιμελήθηκε  τις  βραβεύσεις  των  Συνεργατών που διακρίθηκαν στις κατηγορίες: Παραγωγική Ανάπτυξη, Εξαιρετική Επίδοση, Μεγάλο Χαρτοφυλάκιο, Διακεκριμένος Συνεργάτης, VIP και Τιμητική Διάκριση, και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην ελληνική αγορά και στην υποχρέωση της εταιρείας και των διαμεσολαβητών να ενισχύσουν την ασφαλιστική συνείδηση των καταναλωτών.

H κοπή της πίτας από τον CEO της ERGO

H κοπή της πίτας από τον CEO της ERGO

Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, με το φλουρί να κρύβει φέτος μια έκπληξη: ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με ξεναγό τον CEO Θεόδωρο Κοκκάλα. Τυχεροί της χρονιάς, ο κ. Σέργιος Γραμματικός, συνεργάτης από την Κέρκυρα, στην εκδήλωση της  Αθήνας, και η κ. Αναστασία Κουρτίδου, συνεργάτιδα από τον Βόλο, στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης.

sergios-grammatikos

O Σ. Γραμματικός

Η Α. Κουρτίδου

Η Α. Κουρτίδου

Οι βραβευθέντες συνεργάτες της ERGO για το 2015

Τιμητική Διάκριση
1 ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΗ Α.Ε.
Βραβείο VIP Συνεργάτη (αλφαβητική κατάταξη)
1 DEAL INSURANCE & REAL ESTATE
2 ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βραβείο Διακεκριμένου Συνεργάτη (αλφαβητική κατάταξη)
1 ACTION GROUP Ε.Π.Ε.
2 ALFA POINT A.E.
3 GENESIS A.E. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΩΝ
4 NAK INS. BROKERS ΕΠΕ
5 PROMIST INSURANCE AND FINANCE A.E.
6 ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
7 ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Α. ΑΦΟΙ Ο.Ε.
Βραβείο Μεγάλου Χαρτοφυλακίου
1ος ΙΩΑΝΝΟΥ ΗΛΙΑΣ
2η PROMIST INSURANCE AND FINANCE A.E.
3η ΜΑΛΑΜΑ Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε. “ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΑΛΑΜΑ”
4η ALFA POINT
5η ΜΕΓΚΑ ΙΝΣΟΥΡΑΝΣ ΜΠΡΟΚΕΡΣ Α.Ε.
6η ΑΝΑΞ ΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε.
7η ΣΟΦΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ Α.Ε.
8η ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.
9η ΟΚΤΑΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
10η DEAL INSURANCE & REAL ESTATE
Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης  (αλφαβητική κατάταξη)
1 ALL RISK & ΣΙΑ Ε.Ε.
2 GENESIS Α.Ε. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΩΝ
3 MARSH Ε.Π.Ε. – ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
4 NAK INSURANCE BROKERS Ε.Π.Ε.
5 ΒΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
6 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.
7 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΟΣ
8 ΜΠΟΥΓΑΣ Θ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ Ε.Π.Ε.
9 ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
11 ΝΤΟΙΜΑΣ ΝΙΚ. ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
12 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
13 ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ Β. & ΣΙΑ Ε.Ε.
14 ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
15 ΤΑΣΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Βραβείο Παραγωγικής Ανάπτυξης  (αλφαβητική κατάταξη)
1 ACTION GROUP Ε.Π.Ε.
2 LANCA Ε.Π.Ε. ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
3 TRUST BROKERS S.A.
4 ΒΟΥΓΑΖΙΑΝΟΥ Μ. & ΣΙΑ Ε.Ε.
5 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ
6 ΔΟΥΝΑΒΗ ΑΓΑΘΗ
7 ΕΛΥΖΕ Α.Ε. ΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
8 ΕΞΑΡΧΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.
9 ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
10 ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.
11 ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ. & ΣΙΑ Ε.Ε.
12 ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Π.-ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Ι. Ο.Ε.
13 ΤΖΑΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Στιγμιότυπα από τις βραβεύσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*