Δικαστική λύση για τις διαφορές διαμεσολαβούντων και Ασπίς

Στα δικαστήρια φαίνεται ότι θα κριθεί η «μάχη» μεταξύ διαμεσολαβούντων και του εκκαθαριστή των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς πρόνοια ΑΕΑΖ για τα ανοικτά υπόλοιπα της αγοράς έναντι των δύο ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο… λογαριασμός σε βάρος της αγοράς είναι περί τα 40 εκατ. ευρώ, αφορά περί τα 10.000 γραφεία διαμεσολάβησης, όμως η ουσία της υπόθεσης – οι περισσότερες οφειλές δηλαδή, βαραίνουν λιγότερα από 1.000 γραφεία, με τα 500 να βρίσκονται σε ουσιαστική αντιδικία με τον εκκαθαριστή. Και αυτό διότι, ενώ ο εκκαθαριστής απαιτεί τις οφειλές για κάθε μια από τις δύο ασφαλιστικές χωριστά, δεν δέχεται να κάνει συμψηφισμούς σε γραφεία διαμεσολάβησης που από την μια καλούνται -για παράδειγμα- να πληρώσουν στην ΑΕΑΖ και από την άλλη έχουν να λαμβάνουν από την ΑΕΓΑ.

Συνεπεία των ανωτέρω, ο εκκαθαριστής κατέθεσε αγωγές σε βάρος εκατοντάδων γραφείων διαμεσολάβησης απαιτώντας τα χρωστούμενα και τα εν λόγω γραφεία έχουν προσφύγει και αυτά με τη σειρά τους στη δικαιοσύνη ζητώντας να συμψηφιστούν οι υποχρεώσεις τους με τις διεκδικήσεις τους.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρουν στο IW νομικοί κύκλοι, ένα μεγάλο μέρος των ανοικτών υπολοίπων υπέρ των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ βαραίνει μόλις 3 με 4 μεγάλα γραφεία διαμεσολάβησης, κάθε ένα από τα οποία φέρεται να οφείλει κεφάλαια μεταξύ 1 και 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για γραφεία τα οποία, όπως τονίζουν, έκλεισαν προκειμένου να αποφύγουν την κάλυψη των υποχρεώσεών τους, με τους υπευθύνους αυτών να δραστηριοποιούνται εκ νέου στον κλάδο έχοντας ιδρύσει νέα νομικά πρόσωπα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*