Ασφαλιστικό “μαρκάρισμα” στον Τσακαλώτο για το Επικουρικό Κεφάλαιο

Σε στενό μαρκάρισμα έχουν τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι ασφαλιστές, προκειμένου να υπάρξει θετική  για το Επικουρικό Κεφάλαιο εξέλιξη σχετικά με τις εκκαθαρίσεις των ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, αλλά και η διοίκηση του Επικουρικού, έχουν ήδη ζητήσει από τον ίδιο την άμεση κατάθεση στη βουλή νομοσχεδίου που θα διαχωρίζει στο πλαίσιο της εκκαθάρισης τα δικαιώματα του φορέα στα περιουσιακά στοιχεία της ασφαλιστικής.

 

Οι ασφαλιστές διαμήνυσαν στο υπουργείο ότι, αν δεν κινηθεί άμεσα θα μπλοκάρει το πεδίο δράσης της Τραπέζης της Ελλάδος. Όπως εξήγησαν, σε περίπτωση νέας ανάκλησης ασφαλιστικής πριν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο το Επικουρικό θα οδηγηθεί σε πτώχευση (βλέπε προηγούμενο άρθρο του IW).

 

Ειδικότερα, υποστήριξαν ότι όσο το κλείσιμο μιας προβληματικής ασφαλιστικής θα δημιουργεί νέα – ανυπέρβλητα ζητήματα στην αγορά, τόσο η ΤτΕ θα επιφυλάσσεται για ανάλογες ενέργειες και άρα θα καθίσταται δύσκολη η άσκηση του ρόλου της όπως αυτή καθορίζεται από τη νομοθεσία.

 

Πάντως οι ασφαλιστές αισιοδοξούν για τη στάση που θα τηρήσει ο υπουργός Οικονομικών, καθότι, όπως αναφέρουν, ήδη έχει δείξει με τις πράξεις του ότι επιθυμεί να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία της αγοράς, προωθώντας το νομοσχέδιο για το Solvency II, αλλά και υπογράφοντας την απόφαση για την επιβολή κυρώσεων στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*