Munich Re: Συγκράτησε την κερδοφορία στα 3,1 δις, αυξάνει το μέρισμα στα 8,25 €

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε για τους μετόχους της η Munich Re, καθώς ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το διανεμόμενο μέρισμα για τη χρήση του 2015 στα 8,25 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 7,75 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2014.

Ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός παρουσίασε τα αποτελέσματα για το 2015, τα οποία ο οικονομικός διευθυντής Jörg Schneider χαρακτήρισε «ικανοποιητικά, δεδομένου του δύσκολου περιβάλλοντος στις αγορές».

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για ολόκληρο το έτος διαμορφώθηκαν στα 3,1 δισ. ευρώ, οριακά χαμηλότερα σε σχέση με τα κέρδη 3,2 δισ. ευρώ του 2014. Τα ασφάλιστρα της Munich Re αυξήθηκαν κατά 3,3%, στα 50,4 δισ. ευρώ.

Η μονάδα αντασφάλισης του ομίλου, από την οποία προέρχεται η μερίδα του λέοντος των εσόδων, εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,3 δισ. ευρώ το 2015, έναντι 2,9 δισ. ευρώ το 2014. Μικρά κέρδη, 90 εκατ. ευρώ, εμφάνισε και ο κλάδος υγείας. Αντιθέτως, η ασφαλιστική θυγατρική Ergo εμφάνισε καθαρή ζημία 200 εκατ. ευρώ (έναντι κερδών 200 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν), εν μέρει εξαιτίας απομείωσης περιουσιακών στοιχείων ύψους 452 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με τις τάσεις του 2016, η Munich Re παραδέχθηκε ότι η πτωτική τάση για τα αντασφάλιστρα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε και κατά την περίοδο των ανανεώσεων συμβολαίων του Ιανουαρίου, «σε μικρότερο όμως βαθμό».

Συνολικά, η Munich Re ενέγραψε ασφάλιστρα ύψους 9,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο και οι τιμές υποχώρησαν κατά 1% περίπου. Ο γερμανικός όμιλος εκτιμά ότι οι συνθήκες δεν θα μεταβληθούν ουσιαστικά κατά τις περιόδους ανανεώσεων συμβολαίων τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*