Hellas Direct: Ασφάλιση με το μήνα

Την υπηρεσία Timeline δημιούργησε η Hellas Direct για να δώσει στους πελάτες της να ασφαλίσουν το αυτοκίνητο τους από 1 μήνα έως ένα χρόνο με ακρίβεια ημέρας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η ασφάλιση αυτοκινήτου με μηνιαίο συμβόλαιο αποτελεί στην παρούσα φάση ανάγκη των καταναλωτών, που πρέπει να καλυφθεί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το 2015 αυξήθηκαν  κατά 187% τα μηνιαία ασφαλιστήρια (έως 40 ημερών) σε σχέση με το 2014. Επίσης αύξηση κατά 156% σημείωσαν τα τριμηνιαία συμβόλαια,  ενώ, το 46% των οδηγών προτιμούν μηνιαία ασφαλιστήρια από τριμηνιαία, παρά το γεγονός ότι τα μηνιαία είναι αναλογικά πιο ακριβά.

Μεγαλύτερη αύξηση των ασφαλιστηρίων μικρής διάρκειας παρατηρούμε τους καλοκαιρινούς μήνες με αποκορύφωμα το Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα μόνο τον Ιούλιο η αύξηση των μικρής διάρκειας ασφαλιστηρίων έφτασε το 33%.

Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω είναι ότι ο Έλληνας προτιμά να περιορίσει τα έξοδά του και να ορίσει έναν μηνιαίο ή τριμηνιαίο προϋπολογισμό στο εισόδημά του.

Συνεπώς καταλήγουμε με βεβαιότητα ότι τα τέλη κυκλοφορίας με το τρίμηνο είναι μία πολύ έξυπνη ιδέα η οποία σε περίπτωση που υλοποιηθεί μπορεί να βοηθήσει όλους τους οδηγούς να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Αυτός ο τρόπος καταβολής των τελών μπορεί, επίσης, να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να κρατήσουν το όχημά τους στο τέλος του χρόνου αφού θα μπορούν να έχουν την ευκαιρία να πληρώνουν τα τέλη τους σταδιακά και όχι εφάπαξ μαζί με όλες τις άλλες υποχρεώσεις που υπάρχουν το Δεκέμβριο.

Παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας καταναλωτής έχει αλλάξει συνήθειες. Οφείλουμε να ακολουθούμε όλοι μας την τάση της εποχής και να προσφέρουμε υπηρεσίες και προϊόντα που θα τον διευκολύνουν.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*