Οριστική διευθέτηση της συμφωνίας για την International Life μέχρι αύριο

 

 

Σήμερα ή το αργότερο αύριο φαίνεται ότι θα κλείσει οριστικά το θέμα της International Life, με το χαρτοφυλάκιό της να περνά υπό τον έλεγχο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, το αργότερο έως αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας το οποίο θα ανάψει το πράσινο φως για την υπογραφή του deal.

 

Καταλύτης για την εξέλιξη αυτή αποτέλεσε η τροπολογία που πέρασε στο νόμο για το Solvency II σύμφωνα με την οποία η International Life δεν θα έχει κανένα δικαίωμα επί των περιουσιακών στοιχείων που αφορούν αποθέματα του χαρτοφυλακίου ζωής το οποίο μεταφέρεται στην Εθνική Ασφαλιστική. Με την εν λόγω διάταξη η Εθνική διασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματά της επί των περιουσιακών στοιχειών που περνούν υπό τον έλεγχό της.

 

Στο μεταξύ, στο στρατόπεδο της International Life το δίκτυο πωλήσεων έχει ήδη οργανωθεί για την επόμενη μέρα της εταιρείας, που προβλέπει τη διάθεση στην αγορά προϊόντων Ζωής, Υγείας και Επενδύσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής και προγραμμάτων Γενικών Ασφαλίσεων της International Life.

 

Παράλληλα, η εταιρεία αναδιοργανώνει τις δομές της, προβαίνοντας σε περικοπές λειτουργικών εξόδων συνεπεία της απόφασης της οποίας ελήφθη για τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου Ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική. Πρόκειται, όπως αναφέρουν πληροφορίες του IW, για περικοπές σε προσωπικό και τις αμοιβές του

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*