Ο Γιώργος Κώτσαλος, πρόεδρος του HeDA, κατά την κοπή της πίτας

Πρωτοβουλίες του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου για την επιχειρηματική ανάπτυξη

«Εργαζόμαστε ώστε ο Ελληνο-Ολλανδικός Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύνδεσμος (The Hellenic-Dutch Association of Commerce and Industry, HeDA) να εξελιχθεί σε έναν ισχυρό θεσμικό παράγοντα για την ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ Ελλάδος και Ολλανδίας, και να βελτιώσει την εξαιρετική επιχειρηματική κουλτούρα που υφίσταται, ήδη, μεταξύ των μελών του». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου Γιώργος Κώτσαλος κατά την καθιερωμένη εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους, που φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της Interamerican.

Ο κ. Κώτσαλος παρουσίασε τον απολογισμό του έργου του συνδέσμου για το 2015 με αναφορά τόσο στην εξέλιξη σε οργανωτικά θέματα –ενδυνάμωση της ηλεκτρονικής δικτύωσης, αύξηση των εταιρειών-μελών του ΔΣ, εξασφάλιση νέων συνεργασιών (Exportgate, Infodata, Alliance for Greece, Lighthouse), διεξαγωγή διαδικτυακής έρευνας γνώμης προς τα μέλη του συνδέσμου– όσο και στην επιτυχή διοργάνωση εκδηλώσεων (Αθήνα: Η ολλανδική εμπειρία στον χώρο της υγείας, Θεσσαλονίκη: 2o Συνέδριο Economist για την αγροτική ανάπτυξη). O πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή του συνδέσμου σε σημαντικές συνδιοργανώσεις (Αθήνα: θεσμικός εταίρος και χορηγός επικοινωνίας σε forum για την βιωσιμότητα, οικονομική ανάπτυξη, εταιρικές επιδόσεις).

Ως προς τις σχεδιαζόμενες κατευθύνσεις του συνδέσμου για το 2016, ο κ. Κώτσαλος έδωσε έμφαση στην εξωστρέφεια, στην υποστήριξη των διμερών σχέσεων με την Ολλανδία όσον αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, την ενθάρρυνση των επενδύσεων και των εμπορικών συνεργασιών, μέσω της συμμετοχής του συνδέσμου ως υποστηρικτικού φορέα.

Ακολούθως, ο πρέσβης της Ολλανδίας Caspar Veldcamp, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προκλήσεις που παρουσιάζει η ολλανδική προεδρία στην ΕΕ, όπου θα απαιτηθεί ιδιαίτερη εγρήγορση σε θέματα όπως η ανταγωνιστικότητα, η μετανάστευση και το άσυλο των προσφύγων, που αποδεικνύεται ανησυχητικό και σημαντικό ζήτημα για την Ευρώπη. Εξέφρασε, ωστόσο, τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα και πολλά καλά παραδείγματα ενός δυναμικού ιδιωτικού τομέα στην καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα και στις εξαγωγές. Εξάλλου, όπως επισήμανε, η πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας «Orange Grove» κινείται προς την επόμενη φάση για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη νέων ιδεών, που ανοίγει επαγγελματικούς ορίζοντες σε νέους ανθρώπους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, η πρέσβυς της Χιλής Pia Busta, πρόεδροι των διμερών εμπορικών επιμελητηρίων, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και πολλά στελέχη των εταιρειών μελών του συνδέσμου.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του HeDA, με πρόεδρο τον Γιώργο Κώτσαλο (Interamerican), απαρτίζεται από τους κ. Ζωούλλη Μηνά, αντιπρόεδρο (Αθηναϊκή Ζυθοποιία), Παναγιώτη Μπαρά, γεν. γραμματέα (Philips), Κωνσταντίνο Μαγγιώρο, ταμία (Frieslandcampina), και μέλη τους Luis Miguel Gomez (NN Hellas), Ηρώ Αθανασίου (Elais/Unilever) και Γιώργο Θωμαΐδη (Coral), Αlain Lahellec (KLM), Γιώργο Αρκάδη (ABN AMRO Bank), Κανάρη Παπαναστασόπουλο (Carglass), Ιωακείμ Προβατά (Vivechrom).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*