Δ. Ζορμπάς: Οι ασφαλισμένοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου τρόπου αποζημίωσης

[starbox]

Το τελικό κείμενο του νόμου που ψηφίστηκε θα εξετάσει η διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου προκειμένου να εντοπιστούν τα όποια θετικά και αρνητικά στοιχεία που αφορούν το Ε.Κ.

Όπως μας επισήμανε ο Δημήτρης Ζορμπάς αλλαγές στο νόμο μπορούν να γίνουν και μετά. Ωστόσο η διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου θα προχωρήσει από αύριο κιόλας σε συντονισμένες κινήσεις τόσο με τους νομικούς συμβούλους όσο και με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ).

Οι κινήσεις αυτές έχουν ως στόχο να ληφθούν αποφάσεις και να συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προς μία κατεύθυνση που θα εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα. Όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Δημήτρης Ζορμπάς οι ασφαλισμένοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου τρόπου αποζημίωσης αφού το Επικουρικό Κεφάλαιο θα βρεθεί στην 5η θέση για την αποζημίωση μετά και την εκκαθάριση της εταιρείας που βάζει λουκέτο. “Πως όμως θα αποζημιώσουμε εάν δεν έχουμε κεφάλαια στα χέρια μας; ” αναρωτιέται ο Δημ. Ζορμπάς ο οποίος δεν απέκλεισε μελλοντική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εάν δεν βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*