ΕΙΑΣ – Μ. Νεκτάριος: Εξειδικεύστε τα δίκτυα σας για τη μελλοντική διαχείριση ρίσκου

[starbox]

Σε συνεργάτες και στελέχη με υψηλή ειδίκευση και κατάρτιση θα βασίσουν την ανάπτυξή τους οι εταιρείες για να καλύψουν τις ανάγκες, που θα προκύψουν στη διαχείριση κινδύνων από τις παρούσες ασφαλιστικές και οικονομικές συνθήκες. Αυτό τονίστηκε στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του ΕΙΑΣ-που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή-, από τον  πρόεδρο του Ινστιτούτου, κ. Μιλτιάδη Νεκτάριο, οποίος  ανέφερε ότι  «το νέο ισοζύγιο μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα είναι ευνοϊκό για την αγορά», που θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για να ανταποκριθεί  στο νέο περιβάλλον διαχείρισης ρίσκου την κατάλληλη στιγμή.  «Στον τομέα της εκπαίδευσης το ΕΙΑΣ μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στηρίζοντας την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης με πιστοποιημένες διαδικασίες». Στο πλαίσιο αυτό κινείται και ο σχεδιασμός των προγραμμάτων του οργανισμού, ο οποίος σύντομα θα υλοποιήσει και εκπαιδευτικά μαθήματα μέσω διαδικτύου (e-learning) καθώς και διεθνείς πιστοποιήσεις σε διάφορες ειδικότητες.

papakostantinou_eias

 

 

Στη λειτουργία του ΕΙΑΣ και την καλή διαχείριση του Ινστιτούτου από την σημερινή του διοίκηση αναφέρθηκε η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, πρόεδρος της ΕΑΕΕ. Όπως είπε το ΕΙΑΣ «προετοιμάζει τα στελέχη της αγοράς και πολλοί άνθρωποι της ιδιωτικής ασφάλισης έχουν αποφοιτήσει από τα τμήματά του». Η κα Αντωνάκη επίσης μίλησε για το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι λειτουργεί από κοινού με τον κρατικό φορέα και δεν καταργεί το δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλισης.

 

 

Μιλώντας στους σπουδαστές του ΕΙΑΣ, ο κ.Γ. Χατζηθεοδοσίου είπε πως «ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι μέρος της ανάπτυξης της οικονομίας», για αυτό και στην Ευρώπη η ασφαλιστική παραγωγή αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ και στην Αγγλία αντιστοιχεί στο 9,5%.

 

Εν συνεχεία,ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος του ΣΕΣΑΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της AXA, αναφέρθηκε στη συμβολή του ΕΙΑΣ και επισήμανε ότι αποτελεί τον εκπαιδευτικό φορέα του κλάδου. Πρόσθεσε ότι «η μεταρρύθμιση που συμβαίνει στον κλάδο, η χρήση των νέων τεχνολογιών, η επεξεργασία των δεδομένων και οι νέοι κίνδυνοι απαιτούν νέους ανθρώπους με κατάρτιση».

 

Από την πλευρά του ο κ. Γαβαλάκης πρόεδρος της ΕΑΔΕ, μίλησε για το ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και τόνισε ότι ασφαλιστική αγορά χωρίς θεσμική εκπαίδευση δεν μπορεί να υπάρξει.

 

Στη θετική πορεία του ΕΙΑΣ το 2015 και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το 2016 ο αναφέρθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου. Στο χρόνο που πέρασε το ΕΙΑΣ πραγματοποίησε 90 προγράμματα τα οποία παρακολούθησαν 2.100 συμμετέχοντες. Στα βραχυχρόνια προγράμματα  πραγματοποιήθηκαν 533 ώρες διδασκαλίας (από 322 το 2014) και συμμετείχαν 720 σπουδαστές   (από 580 το 2014).

Στο νέο του πρόγραμμα το ΕΙΑΣ, μεταξύ άλλων, εντάσσει τα ΕΙΑΣ Certified Courses, για τα οποία θα υπάρξουν διαδικασίες πιστοποίησης και εξετάσεων, συνεχίζει τη συνεργασία για το ΜΒΑ και έχει συνάψει συμφωνίες με τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

 

Η εκδήλωση του ΕΙΑΣ, ολοκληρώθηκε με την τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*