Νέο μπαράζ μειώσεων στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Νέο μπαράζ μειώσεων στα ασφάλιστρα του κλάδου Αστικής Ευθύνης Οχημάτων αναμένεται μόλις αλλάξει ο μήνας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του IW, δύο εκ των πολυεθνικών παικτών της αγοράς έχουν ήδη διαμηνύσει τα δίκτυά τους ότι οι τιμοκατάλογοι του Φεβρουαρίου θα προβλέπουν μειώσεις ασφαλίστρων για βασικές κατηγορίες αυτοκινήτων, δίχως ωστόσο να αποκαλύπτουν τα ποσοστά της μείωσης, όπως και το ποια οχήματα θα αφορούν.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα έχουν ήδη από τις αρχές της κρίσης εισέλθει στον κατήφορο των μειώσεων, ψαλιδίζοντας τα τιμολόγιά τους, παρά το γεγονός ότι από νωρίς άρχισαν να χάνουν μεγάλο μέρος του στόλου τους λόγω της κατάθεσης εκατοντάδων χιλιάδων πινακίδων κυκλοφορίας στις εφορίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του IW, όλα αυτά συμβαίνουν όταν μόλις δύο ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο θα ανακοινώσουν για το 2015 αυξημένη παραγωγή και οι υπόλοιπες απώλειες. Όσο για τα καθαρά αποτελέσματα του τομέα, για τις περισσότερες εταιρείες θα είναι ζημιογόνα ως απόρροια των επιθετικών, έως αθέμιτων πολιτικών τιμολόγησης των προϊόντων τους.

Μένει τώρα να φάνει πόσοι εκ του ανταγωνισμού θα ακολουθήσουν το νέο ράλι πτώσης των τιμών που θα κηρύξουν οι προαναφερόμενες πολυεθνικές και, φυσικά, πότε και σε τι πλαίσιο θα υπάρξει παρέμβαση της Τραπέζης της Ελλάδος, πολύ δε περισσότερο όταν αυτήν την εβδομάδα ψηφίζεται από τη βουλή και τίθεται σε ισχύ ο νόμος με τον οποίο θεσμοθετείται το νέο εποπτικό περιβάλλον (Solvency II).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*